5 semne ale unor posibile boli renale

1 2 jpg jpeg

Umflarea membrelor

Articula┼úiile, m├óinile ┼či picioare, chiar ┼či fa┼úa se pot umfla ca urmare unor inflama┼úii cauzate de posibile probleme cu rinichii.

Umflarea ┼či durerile ascund o reten┼úie de ap─â, ├«ntruc├ót rinichii nu mai filtreaz─â sodiul, iar acesta se acumuleaz─â ├«n corp.

Folose┼čte un diuretic natural ┼či scade cantitatea de sare ┼či de potasiu.

Pierderea apetitului

Tulbur─ârile renale pot afecta ┼či papilele gustative. Dac─â observi c─â ┼úi-ai pierdut apetitul sau m├ónc─ârurile tale preferate nu mai sunt at├ót de bune, e posibil s─â nu mai m─ân├ónci at├ót c├ót e necesar, s─â te confrun┼úi cu grea┼ú─â, v─ârs─âturi, miros nepl─âcut al gurii (halen─â).

Acestea pot avea la bază o afecţiune a rinichilor.

Discut─â cu medicul de familie ├«n privin┼úa unor analize medicale ┼či a schimb─ârilor de diet─â care se impun.

Mâncărimile pielii

Spre deosebire de uscarea pielii de care scapi cu ajutorul unei creme hidratante, irita┼úiile ┼či m├ónc─ârimile pielii cauzate de problemele renale nu dispar prea u┼čor.

Sunt cauzate de acumularea de uree în sânge din cauza tulburărilor apărute la nivelul rinichilor.

Cârceii

Crampele musculare care apar mai des noaptea ┼či care se ├«nr─âut─â┼úesc pe zi ce trece sunt semn c─â rinichii nu func┼úioneaz─â corect.

Se ajunge la un dezechilibru electrolitic care favorizeaz─â ┼či apari┼úia a┼ča-numitului sindrom de picioare nelini┼čtite.

Cite┼čte ┼či: Alimente de evitat dac─â ai pietre la rinichi

Tulbur─ârile urinare

Presiunea resim┼úit─â la nivelul abdomenului inferior sau dificultatea de a urina sau cre┼čterea frecven┼úei urin─ârilor se num─âr─â ┼či ele printre semnele unei boli renale. Simptomele pot indica ├«n mod eronat o infec┼úie urinar─â, dar, de fapt, corpul produce o cantitate prea mare de fluide din cauza faptului c─â rinichii nu mai func┼úioneaz─â ca de obicei.