5 semne ale unor posibile boli renale

1 2 jpg jpeg

Umflarea membrelor

Articulaţiile, mâinile şi picioare, chiar şi faţa se pot umfla ca urmare unor inflamaţii cauzate de posibile probleme cu rinichii.

Umflarea şi durerile ascund o retenţie de apă, întrucât rinichii nu mai filtrează sodiul, iar acesta se acumulează în corp.

Foloseşte un diuretic natural şi scade cantitatea de sare şi de potasiu.

Pierderea apetitului

Tulburările renale pot afecta şi papilele gustative. Dacă observi că ţi-ai pierdut apetitul sau mâncărurile tale preferate nu mai sunt atât de bune, e posibil să nu mai mănânci atât cât e necesar, să te confrunţi cu greaţă, vărsături, miros neplăcut al gurii (halenă).

Acestea pot avea la bază o afecţiune a rinichilor.

Discută cu medicul de familie în privinţa unor analize medicale şi a schimbărilor de dietă care se impun.

Mâncărimile pielii

Spre deosebire de uscarea pielii de care scapi cu ajutorul unei creme hidratante, iritaţiile şi mâncărimile pielii cauzate de problemele renale nu dispar prea uşor.

Sunt cauzate de acumularea de uree în sânge din cauza tulburărilor apărute la nivelul rinichilor.

Cârceii

Crampele musculare care apar mai des noaptea şi care se înrăutăţesc pe zi ce trece sunt semn că rinichii nu funcţionează corect.

Se ajunge la un dezechilibru electrolitic care favorizează şi apariţia aşa-numitului sindrom de picioare neliniştite.

Citeşte şi: Alimente de evitat dacă ai pietre la rinichi

Tulburările urinare

Presiunea resimţită la nivelul abdomenului inferior sau dificultatea de a urina sau creşterea frecvenţei urinărilor se numără şi ele printre semnele unei boli renale. Simptomele pot indica în mod eronat o infecţie urinară, dar, de fapt, corpul produce o cantitate prea mare de fluide din cauza faptului că rinichii nu mai funcţionează ca de obicei.