5 obiecte cancerigene pe care să le elimini din casa ta

1 2 jpg jpeg

Deodorantele de cameră Mirosul plăcut pe care îl degajă este însă „acompaniat” de naftalină şi formaldehidă, ambele cunoscute substanţe cancerigene. Pentru împrospătarea aerului poţi folosi uleiuri esenţiale, coji de portocale sau săculeţi cu potpouri.

Dar cel mai important, în loc să acoperi mirosul neplăcut, elimină-l. Aeriseşte frrecvent încăperile, goleşte coşul de gunoi de câte ori este nevoie şi spală-l de fiecare dată când schimbi sacul.

Dacă vrei să renovezi casa, atenţie ce materiale cumperi. Verifică ce au în compoziţie vopselurile, solvenţii şi adezivii. Printre substanţele toxice din componenţa acestor materiale se numără clorura de cobalt, acetatul de 2-etoxietil (2-EEA), cromatul de strontiu, unii esteri ai acidului ftalic, 1-metil-2-pirolidon, 1,2,3 tricloropropan.

Majoritatea soluţiilor pentru curăţat covoare conţin percloretilenă, care este foarte toxică pentru sistemul nervos şi irită căile respiratorii. Alternativă? Pune într-un bol câteva linguri de sare şi stropeşte-o cu apă. Înmoaie o perie în sare şi freacă pe toate suprafaţa covorului.

Sau aspiră bine covorul şi freacă-l cu o jumătate de varză (curdă) pe toată suprafaţa. Mobila furniruită se lustruieşte frumos cu 2 linguri de ulei de măsline amestecat cu 1 lingură de oţet şi una de alcool.

Află ce alte produse pot cauza cancer pe clickpentrufemei.ro