4 obiceiuri care te lasă fără energie

1 2 jpg jpeg

Uiţi să bei apă

Te întrebi destul de des de ce te simţi obosit şi lipsit de energie? Ei bine, deshidratarea este cauza. Acest obicei îl au foarte mulţi dintre noi şi se întâmplă atunci când suntem ocupaţi sau concentraţi pe o anumită activitate. Deşi avem tendinţa ca atunci când ne simţim obosiţi să bem o cafea, aceasta poate fi înlocuită uşor cu un pahar de apă. Vei observa că apa te va ajuta să-ţi mai revii şi să te simţi mai bine.

Deşi este considerată cea mai important masă a zilei, micul dejun nu este luat în serios atât de tare, majoritatea persoanelor sărind cu uşurinţă peste el. Aceasta este, de asemenea, sursa lipsei tale de energie. Ziua ta trebuie să înceapă cu micul dejun, iar schimbările nu vor întârzia să apară.

Citeşte şi:

Cafeaua, sursă de energie, dar şi de epuizare

VIDEO: Ia-ţi porţia de ENERGIE din farfurie!

Mulţi dintre adulţi preferă ca atunci când ajung acasă de la serviciu să consume măcar un pahar de alcool. Aceştia au impresia că vor căpăta energie şi o stare de bine, însă alcoolul nu este un ,,carburant” pentru organismul nostru! Aşadar, consumând alcool nu vom face altceva decât să ne lipsim şi de energia rămasă.

Programul tău de somn în timpul săptămânii este aproximativ stabil. Dar ce se întâmplă în weekwnd când profiţi de zilele libere şi pierzi nopţile? Această diferenţă te face ca în următoarea zi de luni să fi lipsit de energie. Cel mai bine este să încerci să te menţi cât mai aproape de programul obişnuit de somn şi de ora de trezire pentru a avea apoi energie de-a lungul zilei ce urmează. Pentru a avea mai multă energie este recomandată o alimentaţie sănătoasă, bogată în fibre, fructe şi legume proaspete, dar şi cât mai multe plimbări în aer liber.