3 afecţiuni anunţate de foamea exagerată

1 2 jpg jpeg

Apetitul este o reac┼úie normal─â a orgnismului atunci c├ónd nu mai are suficiente resrse pentru a te sus┼úine ├«n activit─â┼úile tale, ├«ns─â un apetit crescut ├«n unele cazuri poate fi un r─âspuns fiziologic normal la copiii afla┼úi ├«n perioada de cre┼čtere, la personele care depun efort fizic sau in timpul schimbarilor hormonale cauzate de menstrua┼úie.

Dac─â nu te reg─âse┼čti ├«n niciuna dintre situa┼úiile expuse mai sus, atunci senza┼úia constant─â de foame poate fi unul dintre simptomele unor boli, sau poate fi modalitatea prin care organismul s─â reac┼úioneze la o perioad─â stresant─â, sau depresiei ori anxiet─â┼úii.

Foamea exagerat─â ┼či diabetul zaharat

Zah─ârul odat─â ajung ├«n organism se transform─â ├«n glucoz─â. Aceasta este rapid transportat─â c─âtre celule ┼či se tranform─â ulterior ├«n energie.

Dac─â apar modific─âri la nivelul pancreasului sau ├«n procesele metbolice ┼či zah─ârul nu mai este metabolizat corect, atunci foamea exagerat─â de instalarea diabetului zaharat. Astfe, organismul ├«n ├«ncercarea sa de a-s┼č autoregla nivelul de zah─âr din s├ónge va transmite semnale c─â nu are suficient combustibil.

Cum ai observa c─â te confrun┼úi cu acest simptom nu ezita s─â mergi la medicul specialist, depistat─â ├«n stadiul incipient este mult mai u┼čor de ┼úinut ├«n fr├óu.

Hipoglicemia anunţată de foamea exagerată

De┼či se crede c─â hipoglicemia apare doar ila persoanele care sufer─â de diabet, aceasta poae fi simptomul mai multor afec┼úiuni. ┼×i astfel deschidem lista cu afec┼úiuni precum hepatita, afec┼úiuni ale rinichilor sau probleme cu glandele suprarenale sau cu glanda pituitar─â.

├Än cazul sever al unui episod de hipoglicemie, te po┼úi confrunta cu simptome precum imposibilitatea de a articula bine cuvintele, de a merge drept, de a vedea bine. De asemena pot ap─ârea frisoanele, transpira┼úia transpira sau starea de le┼čin.

Hipertiroidia, hormonii tiroidieni ┼či foamea

Treuie precizat faptul că, tiroida este o glandă situată în zona gâtului, care la rândul său este responsabilă mai ales de producerea hormonilor necesari bunei funcţionări a organismului tău.

├Än cazul ├«n care aceast─â gland─â ├«ncepe ┼či secreta o cantitate prea mare de hormoni, organismul se va confrunta cu o serie de deregl─âri. Astfel c─â cele mai ├«nt├ólnite simptome ale acestei afec┼úiuni sunt sunt pulsul accelerat, senza┼úia de nelini┼čte, transpira┼úia excesiv─â, bine├«n┼úeles apetitul crescut ┼či la fel ca ├«n cazul diabetului, setea exacerbat─â.