Ce semne precoce are demența în cazul tinerilor?

Un medic împărtășește semnele precoce ale demenței cu debut la o vârstă mai tânără și spune că nu implică întotdeauna dificultăți legate de memorie.

Alzheimers Research UK explică „ce este demența?”

Un medic a subliniat semnele de demență la persoanele mai tinere, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile de a experimenta pierderea memoriei ca unul dintre primele simptome. Pe de altă parte, asociații precum Societatea Alzheimer din Marea Britanie avertizează că mii de oameni din Anglia ar putea trăi cu demență nediagnosticată la o vârstă mai fragedă.

dementa jpg

Problemele de comportament, și de echilibru pot fi simptome de demență. Foto: Shutterstock

Demență cu debut tânăr, care apare pentru prima dată înainte de vârsta de 65 de ani este subdiagnosticată, susțin medicii.  Cu toate acestea, Societatea Alzheimer și-a exprimat

James White, șeful de influență națională al Societății Alzheimer, a declarat: „Unul din trei oameni născuți astăzi va dezvolta demență de-a lungul vieții. Cu toate acestea, știm că mulți oameni nu sunt diagnosticați, ceea ce înseamnă că nu pot accesa asistență vitală și tratamente.

Este o concepție greșită și obișnuită ca oamenii să se gândească la demență ca fiind doar o afecțiune a unei persoane în vârstă și este și mai provocator faptul că primele semne ale demenței cu debut tânăr pot fi greu de recunoscut sau nu sunt evidente. Adesea, ele sunt atribuite altor factori precum stresul, dificultățile în relații sau la locul de muncă sau menopauza.

Până acum, nu avem o imagine clară despre câți oameni au demență cu debut tânăr, deoarece nu diagnosticăm suficient, iar cifrele nu reflectă imaginea reală.” a spus specialistul.

Dr. Tim Beanland, de la Societatea de Alzheimer din Marea Britanie  a spus la ce aspect trebuie să fim atenți, deoarece pierderea memoriei ar putea să nu fie primul semn.

Dr. Beanland a spus: „Demența este adesea considerată în mod eronat ca afectând doar persoanele în vârstă. Așa că identificarea primelor semne de demență cu debut tânăr poate fi o provocare.

„Persoanele mai tinere cu demență sunt mai puțin susceptibile de a avea pierderea memoriei ca unul dintre primele lor simptome și, în schimb, pot avea probleme cu comportamentul, limbajul, vederea sau personalitatea. Oamenii pot avea, de asemenea, probleme cu mișcarea, mersul, coordonarea sau echilibrul.”

Din cauza naturii acestor simptome, ele pot fi atribuite altor factori, cum ar fi stresul, dificultățile în relații, munca sau menopauza, a avertizat expertul. El a spus: „Dacă simțiți că ceva nu este în regulă, vă rugăm să contactați medicul dumneavoastră de familie”.

Sursa. Express