Ce culori de vopsea de păr te îmbătrânesc?

Toți albim la un moment dat, dar există și varianta în care vopseaua de păr ne face mai mult rău decât bine, adică în loc să ne întinerească aspectul, ni-l îmbătrânește.

Iată care sunt aceste culori pe care mai bine le eviți, potrivit Prevention.

Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg

Vopseaua de păr trebuie aleasă ținând cont de toate schimbările pe care le aduce îmbătrânirea și la nivelul pielii. Foto: Shutterstock

„Greșeala pe care o fac femeile de peste 40 de ani în privionța culoarii părului este fie că încearcă să arate prea tinere, fie cred că trebuie să arate bătrâne”, este de părere Carlina Ortega, colorist la Salonul Rita Hazan, din New York, citată de Prevention.

Iată lista de „greșeli” pe care ar trebui să le eviți dacă dorești să-ți menții un aspect tineresc!

O nuanță prea închisă

A întuneca prea mult culoarea ta naturală aceentuează riduri mai fine și le evidențiază pe cele profunde, spune Michael Dueñas, stilist e și fondator Hair Room Service, New York.

De asemenea, dacă ai părul alb, se va vedea linia de creștere foarte vizibilă din cauza contrastului. Optează pentru un ton cald cu o nuanță sau două mai deschise, care adaugă reflexie luminii pielii și reduc contrastul aspru creat de culorile închise, recomandă Michelle Lee, stilist la Salon Eva Michelle din Boston. Sau mai poți adăuga nunațe prin suvițe subtile care creează nuanțe întunecate.

Nuanță ternă

De la blond la brunet, culoarea nu ar trebui să pară cenușie, ceea ce face părul să arate neatrăgător și „deteriorat”, spune Lee. Mai ales dacă ești cu un ten palid, aspectul tern al părului te va face să arăți „bolnav”.  Soluția: adăugă puțină căldură în nuanțele părului pentru a lumina din nou pielea.

Tonuri de alamă

Prea mult pigment portocaliu-roșiatic în părul tău îl poate face să arate plictisitor și deteriorat – semnele tipice ale părului îmbătrânit, spune stilistul Gabriel Samra. Tonurile roșii pot, de asemenea, să facă pielea să pară mai roșie și să răpească din strălucire tinerească, adaugă Kyle White, stilist senior la Salonul Oscar Blandi. Folosește un șampon violet pentru a ajuta la eliminarea îngălbenirii părului și a tonurilor alămii din păr. O altă opțiune pe care Samra o sugerează este să cumperi un toner, care va face același lucru ca și șamponul pentru a ajuta la neutralizarea tonurilor nedorite.

Prea deschisă

Părul prea deschis poate părea cărunt. „Este important să menții un anumit nivel de contrast între culoarea părului și nuanța pielii.”.

 În caz contrar, părul tău își pierde adâncimea și vei arăta spălăcit. Întunecă luminozitatea cu o nuanță care este cu o nuanță sau două mai deschisă decât culoarea naturală a părului, cu accente subtile mai deschise, sfătuiește Samra.

Multe șuvițe

Dacă părul tău este prea „șuvițat”, Samra spune că probabil va arata deteriorat și lipsit de strălucire. De asemenea, poate părea prea des și uscat, adaugă White. „Chiar dacă părul are străluciri și este luminos,  șuvițele trebuie să fie plasate strategic pentru a scoate în evidență tonurile potrivite în păr și de piele. Stai departe de șuvițe cu tonuri reci. Când ai peste 40 de ani, ar trebui să cauți mai mult tonurile aurii.” , spune specialistul. Aceste tonuri calde funcționează cel mai bine în  jurul feței, pentru a face pielea să arate tânără.

Pigment roșu

Samra spune că dă un aspect demodat, dar mai ales, explică faptul că părul complet roșcat este prea puternic contrastant și prea „țipător”, și poate arăta bine la 20 sau 30 de ani, dar pielea de toate nuanțele începe să-și piardă pigmentul după 40, iar contrastul dintre păr și piele devine puternic și chiar dacă pielea nu arată rău, roșcatul o va face să pără îmbătrânită.