Ai vaginul uscat? Care sunt cele mai importante cauze

1 ai vaginul uscat uite care sunt cele mai importante cauze aisp jpg jpeg

Atunci cand vaginul tau este uscat, nu te poti bucura de o viata sexuala normala. Iata care ar fi cauzele acestei probleme.

1. Dereglari hormonale - In general femeile care sunt la menopauza sau se pregatesc sa intre sufera de aceasta problema.

2. Medicamentele - In general toate pastilele pot afecta flora vaginala, iar multe femei fie fac candidoza, fie nu se mai lubrefiaza.

3. Igiena intima prea severa - In momentul in care te speli foarte des cu sapun din comert si in interior sau folosesti prea des un irigator. 

Lucruri pe care nu le stiai despre vagin

Dimensiunea vaginului Specialistii spun ca vaginul masoară intre 7 si10 cm lungime si 2-3 cm in latime. Aceste valori se pot modifica in timpul excitatiei, cand vaginul poate sa ajunga la dimensiunea de 15 cm in lungime si 7 cm in latime.

Oamenii de stiinta spun ca nu exista nicio dimensiune standard a labiilor. Există insa unele cazuri, mai rare, cand labiile mari pot deveni o problema. Femeia trebuie sa mearga la ginecolog daca simte un disconfort in timpul actului sexual si in timp ce poarta lenjerie intima.

Clitorisul este organul rezervat exclusiv pentru placerea unei femei in timpul actului sexual si are, nu mai putin de 8.000 de terminatii nervoase.