Indiferent de vârstă sau de culoarea pielii, aproape toate femeile se confruntă cu nedorita celulită, din cauza dietei bogate în grăsimi nesănătoase, a retenţiei de apă în organism, a lipsei de mişcare sau a predispoziţiei genetice. Vestea bună e că anumite alimente pot ajuta la combaterea acesteia.

Regim pentru a scăpa de celulită - Broccoliul

Bogat în vitamine şi minerale, broccoliul are un aport energetic redus şi, spre deosebire de alte legume, are în componenţa sa acid alfa lipoic, care stimulează şi menţine elasticitatea fibrelor de colagen, ajutând pielea să îşi îmbunătăţească textura.

Regim pentru a scăpa de celulită - Pătrunjelul

Pătrunjelul te ajută să elimini toxinele din organism, deoarece acţionează precum un diuretic. De asemenea, contribuie la curăţarea rinichilor şi la prevenirea retenţiei de apă, unul dintre principalele motive din cauza căruia apare celulita. Îl poţi consuma ca atare, în salate sau în sucuri verzi.

Regim pentru a scăpa de celulită - Alimente bogate în Omega-3 şi Omega-6

Cunoscute drept grăsimi sănătoase, Omega-3 şi Omega-6 se găsesc în diferite tipuri de peşte (somon, ton, sardine), în seminţe de floarea-soarelui, alune, migadale, nuci şi caju. Deoarece conţin antioxidanţi care neutralizează excesul de radicali liberi, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei şi la repararea ţesuturilor afectate de celulită.

Regim pentru a scăpa de celulită - Citricele

Pentru a combate celulita trebuie să ai grijă ca pielea ta să fie în permanenţă hidratată. Citricele au această calitate şi, în plus, te ajută să elimini toxinele din corp şi să echilibrezi pH-ul pielii. Începe-ţi dimineaţa cu o băutură energizantă cu apă călduţă în care ai adăugat zeama de la o lămâie stoarsă. Dacă îţi plac fructele cu gust amărui,optează pentru grepfrut, bogat în vitamina C, care menţine sănătatea pielii.

Regim pentru a scăpa de celulită - Apa călduţă cu lămâie

Stoarce jumătate de lămâie într-un pahar cu apă călduţă. Bea această băutură în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, dar şi înainte de culcare. În scurt timp, vei scăpa de grăsimea de pe abdomen, şolduri şi coase, dar şi de celulită. În plus, apa cu lămâie îţi va curăţa sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte în corpul tău.

Regim pentru a scăpa de celulită - Cafeaua neagră

O altă soluţie la îndemână care te va ajuta să scapi, sau măcar să reduci, celulita (dar şi să topeşti câteva kilograme) este cafeaua neagră. Aceasta este săracă în calorii şi este un partener de nădejde în regimurile de slăbit. În plus, zaţul de cafea te poate ajuta să scapi de aspectul de coajă de portocale. Aplică pe zona cu probleme, lasă să acţioneze timp de 12 minute. Apoi, spală bine cu apă călduţă.

Regim pentru a scăpa de celulită - Lapte

Un pahar de lapte la micul dejun te poate ajuta să slăbeşti. Însă, ai grijă! Consumat în cantităţi mari, are efecte inverse. Calciul din lapte are un rol esenţial la spargerea celulelor de grăsime din corp contribuind astfel la scăderea în greutate.

Regim pentru a scăpa de celulită - Supa

Şi supele te pot ajuta să pierzi în greutate, acestea fiind extrem de slabe în calorii. În urma unui studiu, s-a demonstrat că cei care care consumă supă, în fiecare zi, au şanse să piardă din surplusul de greutate cu 50 % mai mult decât persoanele care îşi iau un număr similar de calorii, dar asta din alte preparate.

Regim pentru a scăpa de celulită - Ceaiul verde

Când vorbim de celulită şi de slăbit, nu putem să nu amintim de ceaiul verde. Acesta este extrem de eficient în diete. El accelerează mecanismul de ardere a grăsimilor. Este indicat să bei minimum două căni de ceai verde în 24 de ore, timp de două luni.