Socrii, o problemă, sau un ajutor?

1 familie masa shutterstock 16905337 jpg jpeg

Sunt părinţii câştigaţi prin căsătorie şi, chiar dacă sunt proverbiale relaţiile tensionate dintre soacră şi noră, poţi ajunge la o relaţia armonioasă cu socrii tăi, astfel încât întreaga familie să aibă beneficii, iar ei să fie un suport real pentru tine. Iată ce-i de făcut!

Nu-i îndepărta, sunt familia ta extinsă

Este foarte important să le oferi socrilor rolul de care au nevoie, să-i faci să se simtă iubiţi şi importanţi. Cum faci asta? Prin câteva weekend-uri pe care le puteţi petrece împreună, sau dacă sunt aproape de voi, ieşind în oraş când sunteţi relaxaţi, cu dispoziţie optimistă. Dacă aveţi copii, este important să-I luaţi şi pe ei, pentru că rolul de bunici este flatant pentru rice socrii şi toate ocaziile în care stau în preajma nepoţilor îi bucură.

Fă apel la înţelepciunea lor dacă ai nevoie

Deciziile importante trebuie cântărite bine, iar experienţa de viaţă a părinţilor voştri este întodteauna utilă. Nu trebuie să faci ca ei, dar este bine să le asculţi punctul de vedere, iar ei să ştie că părerea lor este importantă pentru tine fiindcă îi respecţi şi îi preţuieşti. Fă acest lucru chiar dacă în trecut, ai găsit total nepotrivite intervenţiile lor, gândeşte-te că ei se vor strădui să facă totul pentru a vă ajuta.Trebuie doar ca tu şi soţul tău să aveţi tact şi să stabiliţi o limită clară în privinţa sfaturilor, şi acestea să fie cerute atunci când sunt dorite şi necesare.

Când este cazul, spune-le cu diplomaţie ce te deranjează

Problemele de comunicare duc adesea la relaţii tensionate. Indiferent despre ce este vorba, preferă să le vorbeşti deschis socrilor şi în niciun caz să nu strici relaţia ta cu soţul, implicându-l în problemele pe care le poţi rezolva singură . Ai grijă să prezinţi totul cu diplomaţie şi gândeşte-te şi la posibilele consecinţe atunci când discuţi ei. Ai tot timpul scopul discuţiei în minte, şi anume că ceea ce ce-ţi doreşti este o relaţie armonioasă, în niciun caz lipsa oricărei relaţii cu ei.

Ajustează-ţi aşteptările

Tu ţi-ai ales soţul, nu socrii, iar ei sunt în aceeaşi postura. Nu te-au ales ei, deci este posibil să fie o cale lungăî până la inima lor, sau să nu ajungeţi niciodată să aveţi o relaâie strânsă. Dar politeţea este utilă şi trebuie să o foloseşti îndiferent de situaţie. Nu lua lucrurile neplăcute personal, gândeşte-te că ar fi fost la fel indiferent care era persoana ce ar fi putut să stea în locul tău.

Criticile, dacă există, nu de faţă cu ei

Problemele voastre pot fi multe şi complicate, dar dacă le deschizi într-un mod fără tact, şi le pui pe tavă de faţă cu socrii, cu siguranţă complci o situaţie deja dificilă. Implicându-I şi pe ei devine o luptă a ta impotriva lor, iar reprosurile către sotul tău devin reprosuri către întreaga lor familie. Astfel de situaţii sunt mult perea greu de rezolvat odată amplificate.