Menţine-ţi hidratarea pe durata sarcinii

1 fata gravida cu suc jpg jpeg

Este foarte important s─â ├«┼úi men┼úii hidratarea pe durata sarcinii, chiar dac─â ├«n primul semestru este mai dificil din cauza gre┼úurilor ┼či a st─ârilor de vom─â. Corpul t─âu are nevoie de ap─â pentru a transporta nutrien┼úi c─âtre f─ât, pentru a crea lichid amniotic, ┼úesuturi noi, dar ┼či pentru a elimina din corp reziduurile ┼či toxinele care provin inclusiv de la via┼úa care se formeaz─â ├«n uterul t─âu.

Potrivit Clinicii Mayo, femeile gravide ar trebui s─â bea ├«n jur de 10 pahare de ap─â pe zi, adic─â echivalentul a 2,3 litri de ap─â zilnic. Prin acest aport asiguri o dezvoltare armonioas─â f─âtului, dar te bucuri ┼či tu de avantajele unei digestii mai bune, unei pieli mai rezistente ┼či mai elastice, precum ┼či de o stare general─â pozitiv─â.

Laptele ajută. Mai ales în primul semetru de sarcină, gustul metalic pe care îl poţi simţi în gură în permanenţă, poate face dificilă hidratarea cu apă. O variantă este să bei lapte, pe care este posibil să-l tolerezi mai bine, mai ales în prima parte a zilei.

Ap─â cu arome sau ap─â pentru sportivi. Nu este obligatoriu s─â bei doar ap─â plat─â pentru a-┼úi men┼úine hidratarea, este absolut ├«n regul─â s─â-┼úi men┼úii hidratarea cu ap─â ├«mbog─â┼úit─â cu aromele care ├«┼úi plac. O Variant─â bun─â sunt ┼či apele vitaminizate, precum cele pentru sportivi care ├«┼úi aduc ├«n organism ┼či un plus de nutrien┼úi de care are nevoie corpul t─âu ├«n aceast─â perioad─â. Ai grijp s─â nu aib─â adaos de zah─âr.

Supele sunt recomandate. Pe l├óng─â faptul c─â sunt hr─ânitoare ┼či ├«┼úi ajut─â digestia, supele sunt utile ┼či pentru c─â ├«┼úi hidrateaz─â organismul. De aceea, timp de 9 luni, ar trebui s─â fac─â parte din dieta ta zilnic─â. Dac─â pe l├óng─â supe alegi ca desert ┼či fructe bogate ├«n ap─â, precum pepenele, atunci ai asigurat ├«n acelasi timp ┼či hrana ┼či hidratarea organismului.