Idei de activităţi pentru şcolari, pe durata suspendării cursurilor

1 copil studiu jpg jpeg

Nu este vacanţă, dar copiii ar trebui să profite din plin de timpul liber pentru a se odihni şi a face acele activităţi educative pentru care nu găsesc timp când sunt prinşi în activităţi obligatorii. Iată cateva sugestii care le pot fi de folos!

Lectii online

Dacă ştie limba enegleză, copilul poate accesa resurse educaţionale disponibile pe diverse canale gandite ca platforme online de învăţare, cu lecţii puse la punct de psihopedagogi şi educatori care au experienţă în acest domeniu.

Poate alege lecţiile video, disponibile pe TedEd (https://ed.ted.com/) sau cursurile online, care îmbină textul cu elemente audio - video, unde poţi urmări progresul pe care îl face copilul, pe măsură ce parcurge module de curs diverse, disponibile pe Khan Academy (https://www.khanacademy.org/) .

Aplicaţiile online care îl ajută pe copil să înveţe o limbă străină sunt foarte utile şi combină plăcerea jocurilor video cu utilul exersării unor noţiuni predate la clasă, sau poate cu studiul individual. O astfel de aplicaţie este Duo Lingo (www.duolingo.com) pe care copiii şi-o pot instala pe telefon.

Dacă este pasionat sau vrea pur şi simplu să înveţe să cânte la pian, atunci poate găsi resurse importante aici, pe Piano Nanny (https://pianonanny.com/).

Şi UNESCO recomandă platformele online

Copiii sunt prin natura lor curioşo şi pot găsi foarte interesante propunerile pe care le face UNESCO în provinţa platformelor online edicaţionale. Recomandarea noastră este să-i laşi pe copii să exploreze singuri aplicaţiile pe care le propune UNESCO elevilor aflaţi acasă pe durata suspendări cursurilor. Ei vor identifica imediat ce li se potriveşte, în funcţie de ceea ce vor să înveţe, de resursele calculatoarelor de care dispun şi de cât de amuzantă şi accesibilă vârstei pe care o au este platforma testată. Aici este pagina unde veţi gasi lista UNESCO de resurse educationale online: https://en.unesco.org/themes/education-emergencies/coronavirus-school-closures/solutions

Spor la învăţat şi rigoare în respectarea regulilor impuse de autorităţi! Toate măsurile de limitare a infecţiilor cu noul coronavirus sunt pentru protecţia noastră, a tuturor!