Ştii care sunt cele mai periculoase locuri din casă pentru copil?

1 2 jpg jpeg

Imaginaţia copiilor este extrem de bogată şi de multe ori nu poţi să anticipezi care va fi următoarea mişcare pe care acesta o va face. Tocmai din acest motiv îţi prezentăm o listă cu cele mai periculoase zone din casă unde cei mici sunt tentaţi să se joace nefiind conştienţi de pericolul la care se supun.

Atenţie la maşina de spălat!

Asigură-te că atât ştecherul cât şi priza sunt bine acoperite şi nu poate avea acces cel mic la ele. În ceea ce priveşte maşina de spălat vase, acesta este locul ideal unde poate avea acces la furculiţe, cuţite, detergent. Asigură-te că după ce ai folosit ambele maşini, acestea să rămână curate, fără detergent în ele sau alte ustensile. Sunt una dintre cele mai periculoase capcane pentru cei mici. Când nu le foloseşti ţine-le închise şi blocate pentru a evita orice tentativă de curiozitate a copilului tău.

Scările

Dacă stai la casă şi ai scări de interior care fac legătura între etaje asigură-te că au o balustradă stabilă şi că nu se pot strecura printre barele acesteia.

Dacă vrei să îl fereşti de o căzătură zdravănă cel mai indicat ar fi să foloseşti porţi de siguranţă care să îi îngrădească accesul în lipsa ta.

Acelaşi pericol îl reprezintă şi joaca în balcon, mai ales dacă acesta nu este închis şi mai laşi şi un scaun prin preajmă pe lângă balustradă.

Află cum îl poţi învăţa pe cel mic să doarmă singur AICI

Mobila nefixată pe care se poate căţăra

Te vede că ştergi parful şi te întinzi până la ultimul raft, nu te mira dacă apoi va încerca să imite comportamentul tău. Dacă observi că are tendinţa de a se căţăra pe masă sau pe scaun, atunci fii cu ochii pe mişcările sale, sigur urmează ceva mai mare pe care va vrea să escaladeze.

Oricât de mult te-ai gândi că nu e posibil să facă ceva, exact acel lucru îl va face.

Un alt pericol este masa de călcat. Asigură-te că imediat ce ai folosit-o, ai strâns-o şi ai depozitat-o într-un loc ferit de ochii săi curioşi. Nu lăsa nimic la îndemâna lui, mai ales obiecte ascuţite sau metale.

Dulapul cu medicamente

Dacă obişnuieşti să ai în casă un dulăpior cu medicamente, asigură-te că nu poate ajunge la el. Există astfel pericolul ca cel mic să înghită oricând un medicament fără ca tu să realizezi pe moment şi în unele cazuri această joacă poate fi fatală.

Cel mai indicat ar fi să depozitezi medicamentele într-un dulap cu cheie şi cât mai sus posibil departe de tentaţiile lui inocente.

Un alt pericol Îl reprezintă zona din casă unde există multe fire, oricând în goana lui după aventură se poate împiedica şi să rişte să se accidenteze.