Este dăunător părul animalelor de companie pentru nou-născuţi?

1 2 jpg jpeg

Cum îţi iubeşti foarte mult căţelul ori pisica, ţi-ar fi greu să renunţi la compania lor dacă ţi s-ar spune că nu sunt benefice pentru sănătatea celui mic. Totuşi, care este adevărul? Ai tot auzit multe mămici care spuneau că nu e bine să mai ţii în casă un animăluţ după ce se odorul tău s-a născut.

Înghiţirea părului, periculos sau nu?

Una dintre întrebările frecvente ale iubitorilor de animale care deţin acasă un patruped este ce se întâmplă dacă bebeluşul înghite fără să vrea părul acestuia. Specialiştii explică faptul că blana animalelor de companie nu este dăunătoare sănătăţii sugarilor deoarece ea este asemănătoare ca structură părului uman.

Amândouă tipurile de păr conţin o substanţă numită keratină. Organismul omenesc nu poate să o digere astfel că pur şi simplu o va elimina prin materiile fecale. Pentru a se ajunge la un blocaj al intestinelor ar fi necesar ca micuţul să ingereze o cantitate foarte mare de păr felin sau canin, ceea ce mărturisesc cunoscătorii, este mai puţin probabil să se întâmple, notează cei de la onejive.com

Orice stăpân de animăluţ care-şi iubeşte şi respectă animalul va face curăţenie în mod regulat în casă şi îşi va peria animalul pentru a scăpa de părul ce stă să cadă.

Alergia la păr

Dacă micuţului îi curge nasul, îi lăcrimează ochii, respiră mai greu, are nasul înfundat, tuşeşte, are o respiraţie şuierătoare şi/ori îi apar erupţii la nivelul pielii, toate acestea pot reprezenta semne că are alergie la blana animalului.

Cercetătorii spun că, de fapt, alergia la copii nu apare din cauza părului mamiferului, ci din cauza unei proteine care se găseşte în saliva, mătreaţa, urina sau materiile fecale ale animalului. Chiar dacă duci mâţa sau căţelul undeva la curte să stea în aer liber, specialiştii spun că aceste substanţe pot rămâne în casa ta, sub formă de praf pe pereţi, mobilă sau chiar şi îmbrăcăminte, timp de multe luni, chiar dacă ai făcut foarte des curăţenie. De asemenea, alergia la pisici sau câini poate fi moştenită de la părinţi.

Unde ajunge părut ingerat

Dacă cel mic înghite, fără să vrea, fire de păr provenite de la animăluţ, poţi sta fără grijă. Specialiştii spun că acestea nu ajung în ficatul, plămânii sau creierul micuţului. Acestea vor ajunge în stomac şi neputând fi digerate vor fi eliminate de organism prin materiile fecale. Ceea ce ajunge în organismul copilaşului este un parazit care se transferă de la animal neparazitat la om.