Deserturi sănătoase, rapide şi răcoroase pentru copii

1 2 jpg jpeg

Îngheţată rapidă cu banane

Ingrediente:

4 banane

3-4 linguri lapte

2 linguri migdale, alune sau nucă măcinate

½ linguriţă praf de roşcove sau cacao

Preparare:

Tai bananele rondele şi le pisezi cu furculiţa. Adaugi laptele, praful de roşcove sau cacaoa şi mixezi sau blendezi. La final, pui compoziţia în forme de îngheţată sau într-o caserolă, pui migdalele, alunele sau nuca, în funcţie de preferinţă. La fiecare 2 ore, amesteci îngheţata, pentru a nu se cristaliza.

2 jpg jpeg

Dacă ţi se pare mai uşor, congelezi bananele tăiate rondele, le treci prin blender şi le amesteci cu laptele şi praful de roşcove până capătă textură cremoasă. Pui câteva linguri din această compoziţie într-un pahar şi presari nucă măcinată.

Sorbet de pepene

500 g pepene galben

3-4 linguri zahăr

200 ml apă

Amesteci zahărul cu apa şi le pui pe foc până când zahărul se dizolvă. Laşi şa răcit amestecul. Blendezi pepenele curăţat de sâmburi şi tăiat cubuleţe până obţii un piure. Combini piureul cu zahărul şi-l pui într-o caserolă la congelator. De 3 ori consecutive, la distanţă de 2 ore, scoţi caserola şi amesteci cu o furculiţă.

Sfat

Dacă cel mic preferă pepenele roşu, poţi înlocui fructul.

1 2 jpg jpeg

Citeşte şi: Îngheţată de piersici şi zmeură, fără grăsimi

Îngheţată cu unt de arahide

Ingrediente:

125 g unt de arahide

360 ml lapte de migdale

ciocolată neagră

Te-ar mai putea interesa: Îngheţata, cu bune şi cu rele

Preparare:

Mixezi untul de arahide cu 120 ml de lapte, apoi adaugi treptat restul de lapte. Torni amestecul în forme de silicon şi pui câte un beţişor de îngheţată în fiecare formă. Le dai la congelator cel puţin 4 ore sau peste noapte. La sevrire, pui şi ciocolată neagră răzuită.

2 jpg jpeg

Bomboane cu fulgi de cocos

150 g fulgi de nucă de cocos

100 g ciocolată neagră

Blendezi 90 g de fulgi de nucă de cocos şi-i mixezi până obţii o pastă. Amesteci pasta cu fulgii de nucă de cocos rămaşi până se omogenizează compoziţia. Dai totul la frigider 15 minute.

Tapetezi un platou cu hârtie de copt sau folie alimentară. Din fulgii de cocos formezi bomboane cu o linguriţă.

Laşi platoul în frigider o jumătate de oră, pentru ca bomboanele să capete fermitate.

Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Pui ciocolata topită într-un bol adânc şi treci prin ea fiecare bomboană cu ajutorul a două furculiţe, cu grijă să acoperi cu ciocolată toată suprafaţa bomboanei.

Le aşezi pe un grătar sau înapoi pe platou. La final, le dai la rece încă 2 ore.