Deserturi sănătoase, rapide şi răcoroase pentru copii
Îngheţată rapidă cu banane
Ingrediente:
4 banane
3-4 linguri lapte
2 linguri migdale, alune sau nucă măcinate
½ linguriţă praf de roşcove sau cacao
Preparare:
Tai bananele rondele şi le pisezi cu furculiţa. Adaugi laptele, praful de roşcove sau cacaoa şi mixezi sau blendezi. La final, pui compoziţia în forme de îngheţată sau într-o caserolă, pui migdalele, alunele sau nuca, în funcţie de preferinţă. La fiecare 2 ore, amesteci îngheţata, pentru a nu se cristaliza.
Dacă ţi se pare mai uşor, congelezi bananele tăiate rondele, le treci prin blender şi le amesteci cu laptele şi praful de roşcove până capătă textură cremoasă. Pui câteva linguri din această compoziţie într-un pahar şi presari nucă măcinată.
Sorbet de pepene
500 g pepene galben
3-4 linguri zahăr
200 ml apă
Amesteci zahărul cu apa şi le pui pe foc până când zahărul se dizolvă. Laşi şa răcit amestecul. Blendezi pepenele curăţat de sâmburi şi tăiat cubuleţe până obţii un piure. Combini piureul cu zahărul şi-l pui într-o caserolă la congelator. De 3 ori consecutive, la distanţă de 2 ore, scoţi caserola şi amesteci cu o furculiţă.
Sfat
Dacă cel mic preferă pepenele roşu, poţi înlocui fructul.
Citeşte şi: Îngheţată de piersici şi zmeură, fără grăsimi
Îngheţată cu unt de arahide
Ingrediente:
125 g unt de arahide
360 ml lapte de migdale
ciocolată neagră
Te-ar mai putea interesa: Îngheţata, cu bune şi cu rele
Preparare:
Mixezi untul de arahide cu 120 ml de lapte, apoi adaugi treptat restul de lapte. Torni amestecul în forme de silicon şi pui câte un beţişor de îngheţată în fiecare formă. Le dai la congelator cel puţin 4 ore sau peste noapte. La sevrire, pui şi ciocolată neagră răzuită.
Bomboane cu fulgi de cocos
150 g fulgi de nucă de cocos
100 g ciocolată neagră
Blendezi 90 g de fulgi de nucă de cocos şi-i mixezi până obţii o pastă. Amesteci pasta cu fulgii de nucă de cocos rămaşi până se omogenizează compoziţia. Dai totul la frigider 15 minute.
Tapetezi un platou cu hârtie de copt sau folie alimentară. Din fulgii de cocos formezi bomboane cu o linguriţă.
Laşi platoul în frigider o jumătate de oră, pentru ca bomboanele să capete fermitate.
Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Pui ciocolata topită într-un bol adânc şi treci prin ea fiecare bomboană cu ajutorul a două furculiţe, cu grijă să acoperi cu ciocolată toată suprafaţa bomboanei.
Le aşezi pe un grătar sau înapoi pe platou. La final, le dai la rece încă 2 ore.