Cum poţi stimula lactaţia?

1 2 jpg jpeg

Deşi la plante se apelează pentru a trata sau pentru a ameliora anumite afecţiuni, o mare plarte din plante sunt utile şi in cazul lactaţiei.

Şi pentru că mama natură este bogată, aşa cum ne oferă plante care să sporească lactaţia, tot aşa ne oferă şi plante care să oprească lactaţia.

În ambele cazuri informarea este soluţia corectă. Consultă un medic înainte de a apela la ajutorul plantelor pentru a te asigura că nu reprezintă nici un fel de risc nici pentru tine nici pentru copil.

Fii cu băgare de seamă mai ales asupra efectelor adverse, deoarece de cele mai multe ori aceste informaţii sunt omise sau trecute cu vedere şi nu este tocmai recomandat.

Plante benefice bebeluşului

2 jpg jpeg

Plantele cele mai recomandate pentru a spori lactaţia sunt feniculul, socul, anasonul sau schinduful. Nu este de neglijat nici echinaceea, mai ales în această perioadă când ai nevoie de o porţie constantă de vitamine şi minerale pentru a-ţi întări sistemul imunitar.

Şi ceaiul din frunze de mure are mari avantaje în această situaţie.

Cea mai bună combinaţie din plante la care poţi apelea este un mix format din fenicul 40%, anason 40% şi chimen 20%. Vei obţine o savoare inedită, iar problema lipsei laptelui matern nu va mai fi o problemă pentru tine.

Ceaiul se recomandă a se bea zilnic între 3-5 căni mai ales înainte de masă şi fără să îl îndulceşti cu zahăr.

În plus, încearcă să alăptezi la cerere şi ori de câte ori ai ocazia, asftel cu cât bebeluşul trage mai mult, se va forma mai repede mamelonul şi sânul va produce o cantitate mai mare de lapte.

Tot pentru a spori lactaţia este indicat ca la fiecare masă să pui copilul la ambii sâni pentru a consuma din fiecare de două ori, în felul acesta cel mic va primi cantitatea suficientă de lapte.

Mănâncă sănătos şi nu uita de hidratare, mai ales în această perioadă ai nevoie să îi transmiţi celui mic tot ce este mai bun pentru a-l face mare.

Află ce ceaiuri se beau cu lapte AICI

Plante medicinale care opresc lactaţia

1 2 jpg jpeg

Este foarte important ca pe perioada lactaţiei să acorzi o atenţie desebită produselor pe care le consumi, deoarece anumite plante au efectul de a stopa lactaţia până la îcetarea completă a cesteia.

În caz contrar, îţi vei înţărca copilul mult mai devreme.

Astfel, se recomandă să eviţi atât ceaiul cât şi celelalte preparate ce au la bază pătrunjel, oregano, mentă, salvie, cimbru, măcriş, iasomie sau frunze de nuc.

Plante care afectează sănătatea bebeluşului

2 jpg jpeg

Trebuie să ţii cont că în perioada de alăptare tot ceea ce tu mănânci, va ajunge prin intermediul laptelui în organismul bebeluşului. Tocmai de aceea este indicat să eviţi în totalitate orice fel de contact cu plante precum valeriana, lemnul dulce, aloe vera, anasonul instelat, cătina sau busuiocul.