Copilul a f─âcut varicel─â! Ajut─â s─â-i dau mai multe lichide?

1 2 jpg jpeg

Aceast─â boal─â infec┼úioas─â este cauzat─â de virusul herpeticzoster ┼či este des ├«nt├ólnit─â la copii. Dup─â contaminare, pot trece 2-3 s─âpt─âm├óni ├«nainte de apari┼úia simptomelor. De┼či adesea este doar inconfortabil─â ┼či irit─â. Varicela poate fi destul de sever─â la copii.

La adul┼úi, infec┼úia poate fi extrem de serioas─â ┼či ├«i poate sl─âbi, conduc├ónd la pneumonie. Persoanele care se molipsesc cu varicel─â trebuie s─â evite sc─ârpinatul pentru a preveni r─âsp├óndirea infec┼úiei ┼či riscul de a r─âm├óne cu cicatrice.

Evolu┼úia bolii se face c─âtre vindecare, ├«n 7-21 zile. Decizia de a ┼úine pacientul izolat la domiciliu ┼či de a nu ├«l interna ├«n spital se ia numai de c─âtre medic. Izolarea, chiar ┼či la domiciliu, are rolul de a limita r─âsp├óndirea bolii.

Pentru m├ónc─ârimi intense, comprensele calde dau senza┼úia de bine. Pentru b─â┼čicile mici ┼či apoase este primul remediu care ar trebui ├«ncercat.

Plantele pot u┼čura febra asociat─â varicelei. Pentru a ameliora febra ┼či starea de iritabilitate, folose┼čte un ceai preparat din cantit─â┼úi egale de salvie indian─â, floare de soc de mu┼če┼úel .

Este recomandat consumul de lichide, ├«n special suc de ananas, bogat ├«n enzima bromelain─â, diluat cu ap─â, ceai de mu┼če┼úel ┼či ap─â. Pentru adul┼úi, un post scurt de 24-48 de ore va contribui la stimularea produc┼úiei de globule albe ┼či la combaterea infec┼úiei.

Afl─â AICI care sunt cele mai frecvente boli la copii!

B─âile cu lev─ân┼úic─â, mu┼če┼úel, eucalipt, bergamot─â sau utilizarea unei lo┼úiuni din plante va ameliora m├ónc─ârimile. Vaporiz├ónd uleiurile vei stopa r─âsp├óndirea virusului.

Folose┼čte ├«n b─âi c─âldu┼úe vaporizatoare ┼či sprayuri. Afund─â copilul ├«ntr-o baie c─âldu┼ú─â care s─â con┼úin─â o pic─âtur─â din oricare din uleiurile men┼úionate, la fiecare 2 ore. Adul┼úilor care au varicel─â ┼či nu se simt bine le este recomandat s─â fac─â b─âi regulate.

Atenţie!

De┼či are o evolu┼úie relativ rapid─â spre vindecare, iar complica┼úiile severe sunt destul de rare, varicela scade eficien┼úa sistemului de ap─ârare ┼či rezisten┼úa la alte ├«mboln─âviri ├«n perioada de 4-6 s─âpt─âm├óni de dup─â boal─â.