Ce gre┼čeli po┼úi face ├«n primul an de via┼ú─â al copilului?

1 2 jpg jpeg

Dup─â na┼čterea bebelu┼čului, lucrurile din jurul t─âu trebuie s─â favorizeze cre┼čterea ┼či dezvoltarea adecvat─â a copilului. De aceea este important s─â ┼čtii care sunt cele mai frecvente gre┼čeli pe care le faci ├«n primul an de via┼ú─â al micu┼úului.

├Ä┼či fac prea multe griji

Aceasta este principala gre┼čeal─â pe care o fac p─ârin┼úii, ├«n primul an de via┼ú─â al copilului. ├Än loc s─â se bucure de primul an al micu┼úului, ├«l irosesc f─âc├óndu-┼či griji din nimic.

Ţin sugarul în poziţie verticală înainte de 3 luni

P├ón─â la trei luni, musculatura unui bebelu┼č nu este suficient de dezvoltat─â ├«nc├ót s─â sus┼úin─â greutatea corpului. De aceea, medicii recomand─â ca micu┼úul s─â fie ┼úinut, plimbat ┼či leg─ânat ├«n pozi┼úie orizontal─â sau fetal─â. ├Äl po┼úi scoate la plimbare cu un sistem de purtare adecvat v├órstei, care de obicei ├«i permite micu┼úului s─â stea ├«n pozi┼úie fetal─â.

Pun bebelu┼čul ├«ntre perne

Speciali┼čtii atrag aten┼úia c─â aceast─â metod─â nu-l va face pe copil s─â stea mai repede ├«n fund, dimpotriv─â, ├«i va crea probleme cu coloana vertebral─â. Mul┼úi p─ârin┼úi ├«┼či pun copilul s─â stea ├«ntre perne pentru a-l obi┼čnui cu pozi┼úia ┼čezut. ├Äntre cinci ┼či opt luni, copilul va ├«nv─â┼úa s─â stea ├«n fund, singur, f─âr─â a fi obligat.

Afl─â AICI de ce se nasc mul┼úi bebelu┼či toamna

Trezesc copilul în timpul nopţii, pentru a-i da să mănânce

De┼či recomand─ârile generale sunt de obicei de a nu l─âsa nou-n─âscutul s─â doarm─â mai mult de 3-4 ore f─âr─â s─â fie hr─ânit, nu este necesar─â trezirea complet─â a acestuia, pentru a fi al─âptat. Micu┼úul poate fi alimentat ┼či ├«n timp ce doarme.

Îl forţează să meargă în picioare

Motivul pentru care nu e sănătos să aplici această metodă este simplu: forţând copilul să stea într-o poziţie vertical pentru mult timp, greutatea corpului va apăsa pe bazin, iar bazinul va apăsa pe capul femurului, riscând să se producă o necroză de cap femoral, altfel spus, să moară ţesutul. Pentru stimularea mersului, se recomandă pătuţurile cu grilaj, acolo unde, micuţul poate exersa ridicatul în picioare atunci când este pregătit.

┼×tiai c─âÔÇŽ ÔÇŽperioada ├«n care un copil ├«nva┼ú─â s─â mearg─â ├«n picioare este cuprins─â ├«ntre 12 luni ┼či un an ┼či patru luni? Dac─â micu┼úul nu reu┼če┼čte s─â mearg─â p├ón─â la un an ┼či jum─âtate, atunci trebuie s─â consul┼úi un specialist.