Ce activităţi de vacanţă îi dezvoltă atenţia şi creativitatea

1 2 jpg jpeg

Între 3 şi 5 ani

Cel mic poate începe să coloreze şi să deseneze.

Oferă-i cărţi de colorat cu personajele preferate, fişe cu activităţi diverse, potrivite vârstei lui sau cărţi cu poveşti care au inserate şi pagini pentru colorat.

Aşa îi dai ocazia să înveţe culorile, denumirile unor obiecte pe care le colorează, poveşti clasice!

Pont

Îi este greu unui copil de 3-4 ani să se concentreze mai mult de 10-15 minute, deci nu-l forţa dacă vrea să facă altceva!

Între 5 şi 8 ani

Este cea mai bună perioadă să-i dezvolţi imaginaţia, sensibilitatea. Porneşte de la o imagine sau un tablou şi creaţi poveşti. Desenând, puteţi realiza o poveste împreună.

Citeşte şi: Cum îţi ajuţi copilul timid

Răsfoiţi cataloage cu picturi celebre sau citeşte-i despre pictori cunoscuţi. Tablourile îi pot da emoţii cunoscute lui, despre care puteţi vorbi: teamă, tandreţe, bucurie, supărare.

Între 8 şi 11 ani

E perioada în care rezistă la oboseală, este curios şi avid de a învăţa. Îl poţi învăţa despre culorile complementare, care cele neutre şi cum le poate combina pe o foaie de hârtie sau pe o bucată de pânză.

Acum îi plac lucrările de artă în care binele înfruntă răul, epopeele, mitologia, ficţiunea (tot ce înseamnă animale supranaturale, persoanaje de ficţiune).