Cât de sănătos este orezul cu lapte?

1 2 jpg jpeg

Dietele sunt ast─âzi extrem de variate ┼či diversificate astfel ├«nc├ót s─â te po┼úi reg─âsi m─âcar ├«ntr-unul. Ei bine, celebrul ┼či mult iubitul desert al copil─âriei tale este alegerea ideal─â dac─â vrei s─â consumi un preparat s─ân─âtos, dietetic.

Copiii au nevoie de mâncare diversificată

1 2 jpg jpeg

Nu doar pe perioada cre┼čterii ci ┼či ├«n general este indicat ca alimenta┼úia ta s─â cuprind─â toat─â gama de nutrimen┼úi astfel ├«nc├ót organismul s─â poat─â avea tot ce ├«i trebuie pentru a nu se confrunta cu dezechilibre ┼či deficien┼úe.

├Än special copiilor ar trebui s─â evi┼úi s─â le oferi m├óncare dietetic─â, deoarece pe perioada cre┼čterii ei au nevoie de o alimenta┼úie c├ót mai diversificat─â care s─â le sus┼úin─â toat─â energia ┼či activit─â┼úile lor zilnice.

Află de ce este recomandat ca după efort fizic să mănânci budincă de orez AICI

Orezul cu lapte nu ├«ngra┼č─â

1 2 jpg jpeg

Organismul are nevoie de grăsimi bune pentru a se dezvolta armonios, astfel că lactatele joacă un rol important. De asemenea este nevoie de o cantitate bună de fibre pentru a ajuta sistemul digestiv să funcţioneze normal.

Sistemul nervos mai ales la copii are nevoie de gr─âsimi pentru a se dezvolta armonios.

Cel mai important aspect este ├«n┼úelegerea diversific─ârii alimenta┼úiei, ┼či anume c─â este necesar s─â ai zilnic dou─â por┼úii de fructe ┼či legume cel pu┼úin, dar ┼či c├óte un pic din celelalte categorii de alimente.

Orezul cu lapte nu ├«ngra┼č─â atunci c├ónd este consumat ├«n cantit─â┼úi mici ┼či se acord─â o aten┼úie sporit─â calit─â┼úii produselor.

Dacă nu adaugi zahăr la prepararea sa, atunci vei obţine o gustare ideală pentru orice vârstă.

Orezul ├«n sine este un aliment sa┼úios, s─ân─âtos ┼či cu o serie de nutrimen┼úi buni, ajut├óndu-te s─â men┼úii nivelul coelsterolului sub control, a glicemiei ┼či nu ├«n ultimul r├ónd controleaz─â digestia.

Gătitul în casă este mai sănătos

Fa┼ú─â de cerealele din comer┼ú care au un surplus de zah─âr ┼či alte ingrediente, orezul cu lapte este ├«ntodeauna mai s─ân─âtos ┼či mai nutritiv.

Este un desert hipocaloric, mult mai sa┼úios dec├ót orice alt dulce ┼či ├«┼úi ofer─â o surs─â bun─â de carbohidra┼úi ├«n func┼úie de modalitatea ├«n care ├«l prepari.

Po┼úi s─â evi┼úi zah─ârul de tot ┼či s─â ├«ndulce┼čti acest minunat desert cu pu┼úin─â dulcea┼ú─â f─âcut─â ├«n cas─â sau sirop de ar┼úar.

O alt─â variant─â de a-l ├«ndulci este s─â ├«i adaugi o m├ón─â de stafide ce le-ai l─âsat ├«n prealabil la ├«mnuiat ├«n un pic de lapte cald. Astfel vei beneficia de ┼či mai mul┼úi nutrimen┼úi ┼či nu vei mai fi tentat s─â adaugi o cantitate mai mare de zah─âr.

Practic, tocmai cantitatea de zah─âr ┼či conservan┼úi este problema alimentelor din comer┼ú. Prepar├ónd m├óncarea ├«n cas─â, vei avea controlul asupra ingredientelor, condimentelor ┼či mai ales asupra por┼úiilor.

C├ónd vine vorba de orezul cu lapte alege s─â ├«l aromatizezi cu esen┼ú─â de vanilie, aceasta va t─âia pofta de dulce ┼či nu vei mai fi at├ót de tentat s─â ├«l ├«ndulce┼čti mai mult dec├ót este cazul.

Po┼úi s─â optezi de asemenea pentru a folosi laptele de migdale, de orez, de soia ┼či astfel s─â diversifici un pic mai mult alimenta┼úia ta din punct de vedere nutritiv.