VIDEO: Aşa previi astmul la copii

1 2 jpg jpeg

Astmul la copii poate fi prevenit, în ciuda faptului că moştenirea genetică joacă un rol important. Iată cum poţi preveni crizele de astm şi întârzia instalarea bolii:

1. Ţine alergenii la distanţă

Cel mai important lucru este să limitezi contactul cu acarienii. De aceea, scapă de covoare, mochete, drapeii şi alte materiale în care se adună mizeria. Spală podeaua des şi şterge praful. Camerele trebuie bine aerisite. Spală lenjeria de pat o dată pe săptămână cu apă fierbinte.

Ia-i celui mic o saltea tratată împotriva acarienilor şi foloseşte doar lenjerie din materiale care nu-i provoacă alergii. La fel, spală-i lucrurile cu un detergent hipoalergenic.

2.

Gândacii de bucătărie sunt responsabili pentru un număr mare de alergii. Ei pot cauza şi crize de asm. Le plac căldura şi umiditatea, de aceea pot fi întâlniţi mai ales în bucătărie şi în baie. Dacă te confrunţi cu o asemenea problemă, trebuie să faci o dezinsecţie. Înainte însă astupă orice crăpătură din jurul ţevilor, altfel operaţiune nu va avea niciun rezultat.

3.

Fumatul pasiv îi face rău celui mic. Ţine cont de asta şi nu fuma în casă sau în maşină şi nu-l lua în locurile în care se fumează. De asemenea, evită să fumezi în timpul sarcinii.

4.

Dacă cel mic are alergie la animalul de companie, nu-l ţine în casă sau spală-l des. În niciun caz nu-l lăsa să ajungă prin camera în care copilul doarme.

5.

Are o greutate ideală?

Ai grijă ca micuţul să aibă o greutate normală pentru vârsta lui. Există o legătură demonstrată ştiinţific între astm şi obezitate.

Tratamentul ameliorează simptomele

Astmul este o boală care durează toată viaţa, iar un tratament definitiv al bolii nu există. Copilul poate a vea o viaţă normală dacă beneficiază de tratamentul potrivit. În absenţa unui tratament, astmul se agravează în timp. Dacă cineva din familie are astm, riscul copilului de a face această boală este mai mare.

Ştiai că...

Vitaminele din complexul B şi magneziul reduc frecvenţa şi severitatea crizelor de astm?