Unul din cinci părinţi regretă numele pe care l-au pus copiilor

1 2 jpg jpeg

Cea mai frecventă cauză de regret (25 %) este aceea că numele era popular, în timp ce11% dintre părinţi au spus că regretă alegerea lor din cauza unor probleme de ortografie sau de pronunţie.

Sondajul, realizat de un site de părinţi din Marea Britanie, mumsnet.com, a constatat că din cei 18% dintre părinţi au avut remuşcări din cauza numelui ales, iar 2% chiar au făcut demersuri pentru a schimba numele micuţilor.

Regretele părinţilor, în primele săptămâni de la venirea pe lume a copilului

Cele mai multe păreri de rău pentru că au ales un anumit nume pentru copil vin în momentul în care începe şcoala. 32% dintre participanţii la studiu au spus că şi-au dat seama că nu şi-au botezat copilul cu un un nume inspirat când micuţul a început şcoala. Aţli părinţi, şi anume 18%, au mărturisit că i-au prins regretele în primele 6 săptămâni de la naştere.

De aceea, este important ca părinţii să se gândească bine înainte de a decide care este numele copilului.

Care sunt cele mai populare nume în România

Andrei, David, Alexandru, Gabriel, Mihai, Cristian, Ştefan, Luca, Ionuţ şi Darius sunt cele cele mai populare 10 nume de băieţi alese de părinţi în ţara noastră, arată ultimele statistici.

În ceea ce priveşte numele de fete Maria, Elena, Ioana, Andreea, Sofia, Alexandra, Antonia, Daria, Ana, Gabriela sunt printre cele mai populare.

În lume, printre cele mai populare nume pe care părinţii le aleg pentru bebeluşii lor sunt Luke, Liam, Noah şi Ethan în cazul băieţilor, şi Emma, Olivia şi Sophia în cazul fetelor.