Şi copiii pot avea probleme cu colesterolul

1 2 jpg jpeg

Dieta nu este suficientă

Odată crescut, nivelul colesterolului nu mai poate fi adus în limite normale prin schimbarea dietei. Trebuie „ajutat” şi cu medicamente. Asta pentru că numai 20% din colesterolul din corp provine din alimentele pe care le mâncăm.

Restul este sintetizat de organismul nostru, mai ales de ficat. Iar atunci când colesterolul este în exces înseamnă că ceva nu merge cum trebuie în corpul nostru. Ce este în neregulă - asta o putem afla numai în urma analizelor de sânge.

Poate fi pe fond ereditar

Credeai că numai adulţii pot avea probleme cu colesterolul? Se întâlnesc tot mai multe cazuri în rândul copiilor. Trebuie să ştii că o mare parte din cazurile de hipercolesterolemie, adică nivel ridicat al colesterolului, sunt pe fond ereditar.

Aşa că dacă tu sau mai multe rude apropiate aveţi probleme cu colesterolul, ar trebui să le faci analize copiilor cel puţin o dată pe an. Aşa poţi observa din timp orice modificare a grăsimilor din sânge şi poţi lua măsuri.

Pielea îţi dă diagnosticul

Dacă ai probleme cu colesterolul, o poţi afla printr-o simplă analiză a pielii, spun medicii. Asta pentru că un nivel crescut al colesterolului în organism duce la formarea chisturilor de grăsime la nivelul pielii.