Primul ajutor în cazul arsurilor la copii

1 2 jpg jpeg

Arsurile la copii sunt foarte grave pentru că pielea lor este foarte sensibilă, mult mai subţire şi efectele asupra stării generale pot fi imprevizibile şi rapide.

ele mai frecvente arsuri sunt produse de foc şi lichide fierbinţi. Poţi trata acasă arsurile doar dacă acestea sunt superficiale, dacă au o intindere mică şi dacă starea generală a copilului rămâne bună.

Orice arsură produsă de lichide fierbinţi trebuie considerată o urgenţă medicală. Orice arsură produsă prin foc deschis este o urgeţă medicală dacă cel mic a inhalat fum. În cazul arsurilor la copil, îndepărtarea acestuia de locul periculos este primul pas. În funcţie de zona lezată, copilul trebuie dezbrăcat imediat dacă hainele au fost afectate, dar cu foarte mare atenţie şi eventual tăind haina şi în niciun caz tragând-o de pe copil pentru că rănile pot fi mult agravate în acest caz. În cazul în care este vorba despre leziuni superficiale, de întindere mică iată care sunt paşii de urmat şi care sunt regulile de acordarea a primului ajutor: 1. Apa rece este cel mai bun calmant. O arsură la deget, la palmă se poate calma imediat cu apă rece. Apa de la robinet este foarte bună. Jetul de apă nu trebuie să fie puternic. Apa rece se lasă să acţioneze câteva minute şi este o soluţie perfectă şi pentru arsurile mai grave.

2. Calmează copilul şi evaluează gravitatea rănii. Singurele arsuri pentru care nu este nevoie să chemi salvarea sunt cele de gradul I, dacă zona lezată este mică.

3. Rana se lasă se se usuce liberă. Nu folosi niciodată prafuri, pomezi, sau tratamente ”băbeşti” de genul, ulei, unt, albuş de ou. Nu calmează usturimea şi nu grăbesc vindecarea, dar pot suprainfecta rana.

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro