Părinţii, primii care pot preveni obezitatea copiilor

1 2 jpg jpeg

Un studiu realizat în SUA, la Universitatea din Michigan, a realizat un top al celor mai mari riscuri la care îşi expun sănătatea copiii. Pe primul loc s-a situat obezitatea din copilărie, care a surclasat până şi abuzul de droguri, tutun sau alcool. Ceea ce îngrijorează cu adevărat la această afecţiune este acumularea unei mase mari de grăsime.

Medicul pediatru este singurul care poate spune dacă ai un copil cu probleme legate de obezitate. Acesta măsoară înălţimea copilului şi, în funcţie de aceasta şi de vârstă, determină greutatea ideală.

Cum poţi influenţa dieta copiilor

Alte studii au arătat că alimentaţia părinţilor are o influenţă extraordinară asupra copiilor. De aceea, este extrem de important ca întreaga familie să-şi propună să se hrănească sănătos.

Şansele de a avea un copil care consumă fructe şi legume, fără a fi nevoie să ducem multă muncă de lămurire, sunt cu atât mai mari cu cât copilul este hrănit sănătos încă din fragedă copilărie, atunci când se formează gustul. De asemenea, trebuie evitate sucurile acidulate, alimentele fast-food. La fel de important este ca atât părinţii, cât şi copiii să facă mişcare.

Te-ar mai putea interesa: Mituri despre obezitatea la copii

Îngrăşarea, factor cauzator al bolilor cardiovasculare

Obezitatea este considerată cel mai mare factor de risc pentru apariţia bolilor de inimă încă din tinereţe. S-a observat că, dintre tinerii participanţi la un studiu realizat de Asociaţia Americană pentru Sănătatea Inimii, copiii care sufereau de obezitate prezentau şi o îngroşare la nivelul pereţilor arterelor sanguine. Pe de altă parte, studiile specialiştilor australieni au demonstrat că 5 din 15 copii obezi înregistrau o mărire în volum a inimii, iar sângele era pompat mai lent prin ventriculul stâng.