Nu lăsaţi copilul să vă "organizeze" vacanţa!

1 2 jpg jpeg

Vă propun ca primă soluţie un program bine stabilit care să includă activităţi adecvate vârstei micuţului şi timp petrecut cu dumneavoastră, părinţii. O soluţie la îndemână şi necostisitoare poate fi să-l lăsaţi să exploreze locul nou în care vă aflaţi, asigurându-vă însă că-l lăsaţi în siguranţă.

Chiar dacă aţi ales să vă petreceţi vacanţa cu copilul, nu-l lăsaţi să monopolizeze atmosfera. Este de dorit ca micuţul să înţeleagă (atât cât poate la vârsta respectivă) că mami şi tati nu-i aparţin doar lui.

De asemenea, puteţi face o înţelegere cu partenerul pentru a evita certurile ce pornesc, de obicei, (în cuplurile cu copii) de la programul copilului. Înţelegerea poate consta în decizia de a-l trimite la o scurtă plimbare pe cel care se înfurie primul şi nu se mai poate controla.

Astfel vă veţi da şansa să dezamorsaţi un moment ce poate degenera într-o ceartă, regretabilă cu siguranţă!

Însă foarte important este să exploataţi fiecare moment în care copilul se odihneşte sau se joacă singur şi să nu uitaţi că înainte de a fi părinţi, sunteţi un cuplu bărbat şi femeie. Bucuraţi-vă de acest lucru! Şi nu renunţaţi să luptaţi pentru ceea ce v-a unit!

image