Leacuri bătrâneşti pentru răguşeală la copii

1 2 jpg jpeg

Durerile în gât, răguşeala şi răcelile au fost mereu tratate prin leacuri bătrâneşti, care au dat dovadă de eficienţă maximă. Iată câteva din cele mai simple leacuri pentru răguşeală la copii.

Când durerile de gât se instalează, este clar că mai este un pas până la răguşeală. Pentru aceasta, daţi câte un ceai de nalbă de câmp copiilor, dimineaţa şi seara. Se pot face comprese cu nalbă stropită cu rachiu şi puse la gât. Răguşeala ar trebui să dispară după 2-3 zile. Gargara cu ceaiul de viorele este un alt leac bătrânesc sigur.

Leacuri bătrâneşti pentru răguşeală la copii – se face gargară cu bicarbonat de sodiu şi ceai de viorele

Se pune o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi se face gargară din 4 în 4 ore, va reduce substanţele acide care provoacă durerea şi răguşeala.

Se face ceai de coji de ceapă şi se pune copilul cu picioarele în apă fierbinte. Un remediu la fel de eficient este ceaiul de pătlagină.

Se iau două gălbenuşuri proaspete de găină şi se freacă cu 3 linguri de zahăr sau miere până se deschid la culoare şi cresc ca o cremă. Se toarnă lapte proaspăt cald peste ele şi se beau înghiţituri mici.

Leacuri bătrâneşti pentru răguşeală la copii – preparate bătrâneşti cu lapte proaspăt şi ouă de găină

Se fierb două mâini de flori de tei în lapte. Laptele trebuie să depăşească doar cu puţin florile şi se fierbe până scade laptele la jumătate, apoi se acoperă vasul şi se lasă la răcit. Se strecoară, se încălzeşte şi bea îndulcit cu miere.

Se fierbe o cană de lapte proaspăt cu o bucată cât o nucă de unt proaspăt. Se lasă până se topeşte untul, se amestecă bine cu linguriţa, se lasă la răcit şi se bea cald cu miere. Este eficientă şi untura de gâscă sau porc în loc de unt.

Se scobeşte o ridiche neagră de miez până rămân doar pereţii ridichii groşi de un deget. Se umple cu miere şi se acoperă cu o oală, se lasă la loc întunecat. După câteva ore se formează un sirop din care se bea de mai multe ori pe zi. Ridichea se poate folosi de 5 ori, apoi se schimbă cu alta nouă. Sucul de ridiche să dă ca orice sirop pentru răguşeală.

Leacuri bătrâneşti pentru răguşeală la copii – siropuri naturale din muguri de brad sau pin

Se bea sirop de muguri şi conuri de brad, amestecat cu miere. Siropul se prepară astfel: se pun conuri de brad într-un vas de lut, peste care se toarnă un strat de miere sau zahăr. Apoi se pune iar un strat de conuri verzi de brad şi iar miere, până se umple vasul de lut. Se închide bine cu un capac, apoi se înfăşoară într-o cârpă. Vasul de lut se îngroapă în grădină, într-un loc curat timp de 6 săptămâni. La final, se strecoară şi se iau mai multe linguri de sirop pe zi. După ce se consumă nu se mănâncă timp de 2 ore.

Se pun conuri de pin în rachiu şi se ţin câteva săptămâni la întuneric. Se bea câte o gură mică încă de la primele semne de răguşeală sau durere în gât.

Se unge gâtul copilului cu gaz, de două ori pe zi. După aceasta, nu se bea şi nu se mănâncă timp de o oră.