Înotul ajută copiii să crească sănătos

1 2 jpg jpeg

De ce este important înotul pentru sănătate?

Înotul tonifică muşchii fesieri şi pectorali, coapsele şi gambele şi are un rol important în dezvoltarea armonioasă a abdomenului.

Creşte mobilitatea şi rezistenţa organismului la efort. În timp, se îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, se reglează tensiunea şi scade riscul unor boli cardiovasculare.

De la ce vârsta e bine să ne dăm copilul la înot?

Cei mici sunt obişnuiţi încă din perioada intrauterină cu mişcările de bază ale înotului, astfel pot deprinde cu uşurinţă mişcări mult mai elaborate, când încep să meargă la cursuri de înot. Este recomandat să-i familiarizaţi pe cei mici cu înotul la vârste cât mai mici, 3-4 ani.

Cum ne ajutăm copilul să învingă teama de apă?

Un prim pas în depăşirea acestei temeri este începerea cursurilor de înot la o vârstă mică. Dacă se observă persistenţa reţinerii copilului de a intra în contact cu apa, părintele poate să intre primul în apă, urmând ca micuţul să i se alăture.

Ce facem dacă nu avem la dispoziţie un bazin?

Ideal este ca cei mici să înveţe să înoate într-un spaţiu restrâns, precum bazinul sau piscina. Dacă nu aveţi în oraş aşa ceva, îi puteţi învăţa pe copii să înoate la mare, în concediu.