Cum îi poţi insufla copilului o mentalitate de învingător?

1 2 jpg jpeg

În acest sens, Adriana, mama campioanei mondiale la gimnastică Larisa Iordache, Andreea, mama înotătoarei Ana Dascăl şi Cristiana Haica, psiholog, au discutat, în cadrul unei conferinţe de presă, despre contribuţia pe care o are o mamă la succesul copilului său, precum şi despre obstacolele pe care trebuie să le depăşească în această călătorie dificilă, dar plină de satisfacţii.

Ingredientele pentru a consturi un caracter puternic

„I-am remarcat potenţialul încă de când era micuţă. Era diferită, plină de energie, aşa că am decis să o încurajez”, spune Adriana Iordache. Cât despre ce înseamnă să fii mama unui campion, iată ce răspunde aceasta: „A fost stresant, ca în cazul oricărei alte mame, dar sunt mândră de rezultatele ei!”.

Mama trebuie să-i transmită copilului său convingerea că printr-o pregătire corespunzătoare va reuşi tot ceea ce-şi propune şi, indiferent de situaţie, ea îi va rămâne alături. Acestea sunt ingredientele pentru a construi un caracter puternic. Şi putem spune, cu convingere, că în spatele unui caracter puternic stă un alt caracter puternic: al mamei“ a completat Cristiana Haica, psiholog.

Puterea exemplului

Un alt mesaj inspiraţional a fost transmis de Carmen Brumă, mamă celebră invitată să modereze această discuţie specială: „În fiecare dimineaţă îmi propun să fiu o mamă mai bună pentru copilul meu. Ştiu că doar dacă îi dau puterea exemplului meu îi ofer şansa de a arăta lumii cea mai bună versiune a sa“.

Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia lansării campaniei prin care achiziţionarea de produse P&G, semnalizate la raft în hipermarketurile Carrefour din întreaga ţară, ajută la susţinerea mamelor celor peste 1.800 de gimnaşti români. Astfel, la 100 de produse P&G cumpărate, câte 1 produs P&G va fi donat acestor mame cu merite extraordinare. Campania se desfăşoară până pe 30 august 2016.