Cum ar trebui să îşi îngrijească micuţii dantura

1 2 jpg jpeg

Îngrijirea cavităţii bucale la copii necesită o atenţie sporită. Mulţi părinţi se întreabă de la ce vârstă trebuie să fie spălaţi micuţii pe dinţi şi cum aleg cea mai bună periuţă de dinţi pentru micuţi.

Potrivit stomatologilor, copiii trebuie să fie spălaţi, de la apariţia primului dinte. Chiar şi la sugari trebuie să se facă o curăţare a cavităţii bucale.

Medicii ne sfătuiesc să ne spălăm de două ori pe zi şi fiecare periaj dentar trebuie să dureze două minute. Astfel patru minute cu periuţa de dinţi ţin cariile departe.

“Aproximativ 90% dintre copiii care sunt în clasa întâi sau în clasa pregătitoare au cel puţin o carie ceea ce este îngrijorător. Părintele trebuie să meargă la control la 6 luni la medicul stomatolog. Chiar dacă nu avem nicio problemă, trebuie să mergem la control, controlul nu doare şi medicul ne ajută să descoperim precoce cariile dentare, deci trebuie să le tratăm până nu este prea târziu” spune Luiza Burdea, medic stomatolog, la Antena 1.

La fel de importantă este şi alimentaţia. Dulciurile nu se mănâncă la gustare, ci doar după mesele principale. Pastele făinoase la fel, pentru că sunt lipicioase şi rămân mai mult timp pe suprafaţa dentară.