Cele mai bune fructe pentru copii

1 2 jpg jpeg

Fructele sunt gustoase şi aduc nenumărate beneficii sănătăţii, de la protecţia împotriva anumitor boli, până la întărirea imunităţii. De asemenea, sunt o sursă importantă de energie pentru organismul celor mici.

Cele mai bune fructe pentru copii: merele

O sursă bogată de vitamina C, merele sunt indicate pentru cei mici, fiindcă ajută la întărirea imunităţii. Sunt bogate în antioxidanţi, oferind protecţie împotriva anumitor boli.

Un măr conţine apoximativ 5 grame de fibre, ceea ce înseamnă că ajută şi la îmbunătăţirea digestiei. De asemenea, ajută şi la menţinerea sănătăţii cavităţii bucale. Le poţi tăia în bucăţi mici, pe care să le adaugi în iaurt. De asemenea, poţi face şi suc proaspăt de mere.

Fructele de pădure, ideale pentru cei mici

Fructele de pădure, precum zmeura, murele, dar şi afinele sunt pline vitamine şi minerale, fiind recomandate în alimentaţia micuţilor.

Pot fi consumate ca atare, dar pot fi folosite şi la prepararea salatelor de fructe. Ceea ce mai face din fructele de pădure unele dintre cele mai bune fructe pentru copii sunt şi antioxidanţii pe care îi conţin acestea, care oferă protecţie împotriva a nenumărate afecţiuni.

Cele mai bune fructe pentru copii: bananele

Fiind bogate în potasiu şi magneziu, bananele trebuie incluse în alimentaţia zilnică a copilului. Îi poţi da micuţului o banană la micul dejun, fie în pacheţelul pentru grădiniţă.

Acestea conţin şi calciu, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a oaselor. Acestea sunt recomandate şi pentru o bună digestie, căci nu irită stomacul.

Avocado oferă protecţie împotriva răcelilor

Unul dintre cele mai bune fructe pentru copii este şi avocado. Are un conţinut bogat de vitaminele C, E şi K, ceea ce înseamnă că ajută la întărirea sistemului imunitar. Are, de asemenea, un conţinut important de antioxidanţi, ceea ce înseamnă că ajută la menţinerea sănătăţii creierului.

Cum un avocado de mărime medie asigură peste 20% din necesarul de fibre al organismului, este indicat să îţi hrăneşti copilul cu acest fruct la micul dejun, care trebuie să fie cea mai importantă masă a zilei.