Cea mai bună pâine pentru copii

1 2 jpg jpeg

Adevărul este că pâinea e un aliment complet, care trebuie consumat cu moderaţie, dar nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor. Pâinea cea mai sănătoasă trebuie să conţină doar apă, făină şi sare. Toţi nutriţioniştii sunt unanim în favoarea pâinii integrale din grâu, orz, ovăz.

Pâinea este un aliment care poate fi introdus în alimentaţia copilului începând cu vârsta de 9-10 luni. Iată, aşadar, care sunt cele mai sănătoase sortimente de pâine pentru copilul tău!

Cea mai bună pâine pentru copii: pâine integrală

Un copil trebuie să consume şi pâine albă şi pâine neagră, însă cea integrală este de bază. Aceasta este mai nutritivă deoarece conţine mai mulţi carbohidraţi. Este şi o bună sursă de proteine, vitamina E, calciu, potasiu, fosfor, fier şi zinc. Combate constipaţia, frecvent întâlnită la copii, iar fibrele alimentare din pâinea integrală reduc nivelul colesterolului din sânge. Este important şi ca pâinea să fie dospită cu maia, nu cu drojdie.

Cea mai bună pâine pentru copii: pâinea albă

Pâinea albă este cel mai blamat tip, majoritatea persoanelor eliminând-o complet din alimentaţie de teamă să nu se îngraşe. Într-adevăr, pâinea albă poate predispune la îngrăşare, însă doar dacă este consumată în exces şi în combinaţie cu proteine sau cu lipide.

Un alt neajuns al acestui tip de pâine este numărul mic al fibrelor alimentare şi a vitaminelor. De aceea, apariţia celor mai multe cancere de colon este legată de consumarea în cantităţi mari a pâinii albe.

În schimb, este singurul tip îmbogăţit cu calciu, un mineral indispensabil corpului, şi, de aceea, este indicat în special copiilor şi bătrânilor.

Cea mai bună pâine pentru copii: graham

Aceasta este bogată în elemente care sunt indispensabile organismului, precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu şi vitamina E. De asemenea, conţine cu 40% mai mult fier decât pâinea albă.