Ce sport i se potriveşte copilului tău

1 2 jpg jpeg

Fotbalul, pretextul de a ieşi din casă

Fotbalul este un sport colectiv care-i permite copilului tău să debuteze în activităţile sportive, fără a să fie neapărat în formă. O ieşire în weekend cu prietenii, în cel mai apropiat parc ar fi o ocazie bună să încerce un meci amical, fără mize mari.

După meci, întreabă-l curioasă cum a fost meciul şi felicită-l pentru „schemele” pe care ţi le arată. În afară de faptul că nu se va mai simţi obosit tot timpul, meciurile de fotbal îi cor dezvolta masa musculară, îi vor oxigena creierul şi-l vor ajuta să socializeze mult mai bine decât reţelele de pe internet.

Baschetul, bun pentru cei înalţi

Băiatul tău s-a înălţat şi pare un păianjen uriaş când te uiţi la el. Chiar dacă ţie-ţi vine greu să crezi asta, baschetul e o bună soluţie pentru băiatul tău adolescent. Îi întăreşte oasele, îi dezvoltă musculatura şi îi ţine sub control greutatea. Dacă are o greutate peste limită, cu atât mai bine e să-l îndrumi spre un asemenea sport.

Dansul, preferatul fetelor

Dansul modern este o alegere foarte bună pentru adolescente, mai ales că acum sunt multe centre unde te poţi să te înscrii fără să ţi se ceară niciun fel de experienţă în acest sens.

Un astfel de sport îi corectează poziţia coloanei vertebrale, îi tonifiază muşchii şi îi dă supleţe şi graţie în gesturi. După câteva luni fiica ta va fi mândră de sine când se va uita în oglindă.

Fitnessul, bun pentru performanţe

Dacă vezi că dansul nu e pe placul fiicei tale, încearcă să mergi cu ea la o sală de fitness. Nu o abandona acolo, ci încearcă să faci echipă şi să faceţi împreună câteva mişcări uşoara. Banda de mers sau bicicleta este un bun start.

Mergeţi împreună de fiecare dată şi faceţi măcar două ore pe săptămână de fitness. E bine să nu ridice multe greutăţi, pentru că îşi dezvoltă mult musculatura. Dacă prinde gustul acestui sport, vei vedea că nu va mai fi nevoie să o împingi de la spate să iasă din casă.

Înotul pentru un corp armonios

Înotul poate fi numit un sport complet, deoarece îţi dezvoltă un corp armonios, te ajută să slăbeşti, îţi îmbunătăţeşte respiraţia, dă elasticitate încheieturilor şi îţi tonifică musculatura.

Caută-i un club sportiv, unde poate merge o dată pe săptămână ca să facă nataţie. Mizează mult pe faptul că pentru fiul sau fiica ta este foarte important cum arată. Pune-l să-şi imagineze cum va arăta peste câteva luni, cât de mult va fi admirat de cei din jur şi ce mâdnră vei fi de el.