Ce sa stii despre baita bebelusului. O sa iubeasca apa!

1 baita bebelusului jpg jpeg

Baita bebelusului poate fi un moment distractiv, fara emotii, impotriviri si plansete. Ca sa fie in siguranta si sa-si doreasca sa se mai balaceasca in apa, tine cont de aceste sfaturi utile.

O sa petreceti timp impreuna, iar puiul tau va fi curat si numai bun pentru pupat, daca respecti aceste sfaturi utile pentru baita celui mic.

Prima regula este si cea mai importanta, si anume sa nu lasi niciodata bebelusul nesupravegheat, nici macar un minut. Copiii se pot ineca chiar daca in cadita este foarte putina apa. Strange laolalta sapunul, prosopul, scutecele de schimb, hainutele, ca sa nu fi nevoita sa cauti dupa ele in timp ce puiul tau este in apa. Daca suna cineva la usa sau la telefon si raspunsul tau nu poate fi amanat, scoate bebelusul, inveleste-l in prosop si ia-l cu tine.

Asigura-i un mediu confortabil in baie, cu temperatura situata undeva la 24 de grade Celsius. 

Nu pune bebelusul in cadita daca inca curge apa. Aceasta isi poate schimba brusc temperatura de de la cald la fierbinte.

Tine cont de acesti pasi pentru baita bebelusului

Cum cazile emailate sunt foarte alunecoase, cel mai bine este sa pui in ea un covoras aderent, pentru ca puiutul tau sa fie in siguranta pe timpul baii. Ca sa-l feresti de lovituri, acopera robinetul cu un obiect cauciucat. Pe cat posibil, pune usi glisante la cada, in loc de perdea de dus.

Testeaza apa din cada cu incheietura mainii sau interiorul cotului, pentru a te aigura ca nu e fierbinte. Ia in considerare ca bebelusii si copiii mici prefera apa un pic mai rece decat adultii.

Umple cada cu doar cativa centimetri de apa, intre 5 si 10, nu mai mult.

Pentru cei care pot sta in picioare, un scaun de baie cu inel este o alegere potrivita. Poate sa ofere o ÔÇ×mana de ajutorÔÇť, insa nu te baza prea tare pe el. Copiii au reactii imprevizibile si pot oricand sa se rastoarne. Fii cu ochii pe el tot timpul baitei.

Invata-ti copilul sa nu stea in picioare in cada.

Tine aparatele electrice, cum ar fi uscatorul de par, departe de cada cu apa, ca sa eviti riscul electric.

@ babycentre.co.uk