Cât trebuie să ia în greutate copilul?

1 2 jpg jpeg

Este normal ca bebeluşul să piardă 100-150 de grame în primele cinci zile după naştere pentru ca apoi să recupereze în următoarele zece zile.

Acest lucru se datorează trecerii la viaţa extrauterină şi a eliminării urinei, a scaunului. Este important să nu piardă mai mult de 300 de grame, altfel, nu există motive de alarmare.

La zece zile de la naştere, copilul trebuie să aibă exact greutatea înregistrată la naştere, urmând ca din acel moment să crească şi să se îngraşe. - În primele 3 luni, creşterea în greutate se face astfel încât bebeluşul ia circa 200 de grame pe săptămână şi 800 de grame-1 kg pe lună - De la 4 la 8 luni, creşterea se face cu circa 130 de grame pe săptămână şi 600 de grame pe lună - Din luna a 8-a şi până la un an ia în greutate cu 75 de grame pe săptămână şi 300 de grame pe lună Evoluţia greutăţii de la naştere la un an

-La un an, copilul îşi triplează greutatea de la naştere

-La doi ani, are de patru ori greutatea avută când s-a născut

Începând de la vârsta de 4 ani, copilul trebuie să ia mai puţin în greutate, circa 2,5 kg pe an, având în vedere că înălţimea lui creşte cu 5-7 cm în fiecare an.

Ştiai că...

...primul născut are o greutate mai mică decât fraţii lui?