Alergii de toamnă la copii

1 2 jpg jpeg

Perioadele cu cel mai mare risc de a dezvolta alergii sunt primăvara şi vara în mod special, însă şi toamna poate fi un sezon nelipsit de factori alergogeni. Mai ales că trecerea de la un anotimp la altul poate fi un factor ce influenţează sistemul imunitar. Acarienii, alimentele, mucegaiul, plantele sau praful de cretă pot reprezenta factori de risc ce dezvoltă reacţii alergice.

Alergii de toamnă la copii – toamna şi factorii alergenici posibili

Dacă vara cele mai des întâlnite alergii la copii sunt cele la praf, la iarbă sau la soare, toamna, mai ales pentru elevi, copiii pot avea alergii la cretă sau la praf, dar chiar şi la frunzele uscate care apar peste tot odată cu instalarea anotimpului ploios.

Pentru evitarea alergiilor, aveţi grijă să aerisiţi bine camerele copiilor şi lenjeriile de pat, unde se dezvoltă acarienii. Ştergerea prafului cât mai des este un alt lucru pe care îl puteţi face pentru prevenirea alergiilor de toamnă.

Alergiile la frunzele uscate de toamnă şi polen se evită prin alegerea unor locuri de joacă curate sau în interior. Alergiile la alimente pot fi la fel de dese şi toamna, aşadar acordaţi atenţie posibilelor alergii la alimente de toamnă.

Alergii de toamnă la copii – evită factorii de risc şi învaţă-l pe copil să se ferească de mediile alergice

Dintre plante, cele mai periculoase sunt pelinul şi ambrozia, aşadar este bine ca cel mic să fie ţinut cât mai departe de ele. Un alt factor de risc poate fi mucegaiul, iar toamna acesta apare des, căci timpul este umed şi ploios în cea mai mare parte. Nu lăsa umezeala să se instaleze în casă, mai ales în camera copilului.

Cel mai bine este să eviţi ţinerea ghivecelor cu plante în camera copilului, întrucât acestea pot atrage o mulţime de factori alergeni. Aparatul de aer condiţionat, chiar şi toamna când suntem tentaţi să îi dăm drumul pentru a face puţină căldură, poate reprezenta un factor de dezvoltare a alergiilor, de aceea este important să aibă filtrele schimbate şi să fie spălat.

Este foarte important să îţi înveţi copilul să se ferească de locurile pline de praf, de cretă şi de alţi factori de risc. Explică-i şi învaţă-l să îşi ia medicamentul atunci când este nevoie. Tratamentul este foarte important şi trebuie făcut cu mare atenţie şi grijă, după consultul unui medic specialist.