Activităţi care îl apropie pe copil de natură

1 2 jpg jpeg

Probabil te-ai grăbi să consideri aceste momente doar ,,frumoase”, nu şi utile pentru dezvoltarea unui copil. Ce câştigă un copil petrecând timp în natură? Şi, mai ales, ce pierd copiii care cresc în oraşe, fără un contact frecvent cu mediul natural? Răspunsurile la aceste întrebări le oferă psihologii care se ocupă de câţiva ani de studiul a ceea ce au numit ,,deficitul de natură” (în engleză, ,,nature deficit disorder"). Cum îl apropii pe copil de natură?

Cu cât ştii mai multe despre deficitul de natură, cu atât îţi doreşti să faci ceva pentru a nu permite situaţiei să se agraveze. Este normal şi vom încerca să te ajutăm prezentându-ţi câteva tipuri de activităţi care îl pot apropia mai mult pe copil de natură:

1. Mută activităţile de desen sau pictură în natură! Nu este nevoie să organizezi o excursie ca să îl aduci pe copil în natură. Este suficient să ieşiţi în curtea blocului sau în cel mai apropiat parc.

2. Faceţi un obicei din a petrece timpul în natură. Este preferabil ca în fiecare zi copilul să intre în contact cu natura, atunci când e posibil.

3. Oferă-i copilului un aparat de fotografiat şi încercaţi să suprindeţi elemente cât mai interesante din natură, iar ulterior, analizaţi fotografiile realizate.

Citeşte continuarea pe SuntParinte.ro