8 alimente sănătoase pentru copiii mici

Măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mic jpeg

1. Legume fierte sunt alimente sanatoase pentru copiii mici

Multe dintre legume îşi intensifică substanţele nutritive din conţinut atunci când sunt fierte,. De aceea ele sunt recomandate copiilor, mai ales că sunt moi şi riscul ca cel mic să se înece este mai mic. Fierbe legumele morcov, cartof, dovlecei fără sare (doar după 1 an se introduce sarea în dieta copilului), după care le pasezi şi le dai copilului sub formă de piure.

2. Fructe

Fructele se numără printre cele mai sănătoase, delicioase şi uşoare alimente pentru copii mici. Multe fructe sunt dulci şi uşor de digerat, de aceea este indicat să le includeţi în alimentaţia copilului. Dar asiguraţi-vă că tăiaţi fructele în bucăti mici şi că le curăţaţi de sâmburi.

3. Brânza face parte din categorila acelor alimente sanatoase pentru copiii mici

Celor mai mulţi copii le place brânza, însă nu uitaţi să o tăiaţi în bucăţi foarte mici. Asiguraţi-vă că nu hrăniţi cu brânză copilul în fiecare zi deoarece prea multă poate provoca constipaţie.

4. Ouă fierte tari

Un ou fiert tare este un aliment bun pentru copilul deoarece este o bună sursă de proteine! Cel mai bine este să fierbeţi ouă proaspete şi să le consumaţi pe loc. Tăiaţi-le în cuburi mici pentru ca cel mic să le mestecu cu uşurinţă.

Află ce alte alimente este bine să-i dai copilului pe bewoman.ro