5 animale de companie perfecte pentru familiile cu copii mici

1 2 jpg jpeg

1. Iepurii

O alegere care îi va încânta pe micuţi sunt iepurii. Sunt animale de companie liniştite, care nu au nevoie de îngrijiri speciale şi pot fi un companion ideal.

Însă aceştia nu sunt la fel de jucăuşi şi de afectuoşi ca un câine sau ca o pisică. Iepurii sunt o alegere bună atât dacă locuieşti la casă, cât şi într-un apartament.

2. Porcuşorii de Guinea

Porcuşorii de Guinea sunt perfecţi penttu copilaşii dornici să aibă grijă de un animal de companie. Pot fi ţinuţi în locuinţe mici, nu sunt gălăgioşi şi nu sunt pretenţioşi.

Nu sunt animale nocturne, ca hamsterii, ceea ce înseamnă că nu îl vor trezi pe cel mic din somn. Nici nu sunt animale zgomotoase.

3. Peştii

Cu toţii ştim că peştii sunt ideali pentru copii, ma ales că îi responsabilizează. Trebuie să îi hrănească, iar în ceea ce priveşte atenţia nu trebuie să le acorde foarte multă.

Peştii pot fi şi o sursă bună de a induce calmul copiilor, doar prin simplul fapt că îi urmăresc cum înoată în acvariu. Părinţii pot opta pentru peşti coloraţi în culori vii.

4. Câinii

Câinii se numără printre cele mai populare animale de companie pentru cei mici. Sunt animalul de companie perfect pentru că sunt afectuoşi, jucăuşi, loiali.

Au toate calităţile pe care trebuie să le aibă un animal de companie pentru familiile cu copii mici. Printre rasele pe care le poţi alege sunt Beagle, Buldog francez, Bichon, Labrador, Golden Retriever, Pug şi Brac german.

5. Pisicile

Şi pisicile pot fi integrate într-o familie cu copii mici pentru că ştiu să ofere dragoste şi sunt foare drăgălaşe. Puiuţii de pisică pot fi buni prieteni pentru copilaşi, de asemenea.

Micuţii vor avea un partener de joacă neobosit, care îi va ajuta să devină mai responsabili şi să îşi dezvolte capacităţile de comunicare.