Alina, medic rezident la Iaşi: “vă rog să aveţi grijă de voi, vă iubesc mult!”

1 alina medic rezident jpg jpeg

Ministerul Afacerilor de Interne a dedicat astăzi, pe o reţea de socializare, o postare emoţionantă Alinei, un medic rezident de la Iaşi, care şi-a lăsat familia şi a plecat într-ajutorul echipei medicale de la Suceava, care este greu încercată de virusul necruţător.

În seara zilei de 23 martie, notează Ministerul Afacerilor de Interne, “Alina, medic rezident în Iaşi, era acasă, împreună cu soţul şi fetiţa ei de 3 ani şi jumătate. Tocmai ieşise din gardă, dar încă mai avea energie să se joace cu copilul. La un moment dat, a primit un mesaj pe telefon: <<În judeţul Suceava sunt probleme mari! E nevoie urgent de personal medical, medici, asistente!>>. Alina, născută în Suceava, şi-a privit copilul, apoi i-a spus soţului: e nevoie urgentă de medici în judeţul meu, în Suceava. Plec acolo, nu pot să-mi las sucevenii la greu!”. Familia a rugat-o să aibă grijă de ea şi a asigurat-o că o aşteaptă acasă.

“În jumătate de oră, Alina era deja pe drum. Ştia că în seara aceea nu putea să intre în serviciu pentru că nu trecuseră 12 ore de la ultima tură, dar a doua zi la prima oră era la spitalul din Rădăuţi. Timp de trei zile a primit şi asistat persoane cu simptome de infecţie cu Covid-19. La un moment dat, ea însăşi a prezentat simptome specifice. Din fericire, testul nu a confirmat prezenţa virusului”, scriu reprezentanţii MAI în postarea publicată pe contul de Instagram al Instituţiei.

Soţul şi fetiţa i-au făcut o surpriză

În aceste zile, Alina îşi ajută colegii de la UPU Suceava. “Ieri dimineaţă, însă, a trebuit să meargă să preia un caz de la Iaşi. Şi-a sunat soţul, ca de obicei, să vadă dacă totul e bine acasă. Însă a avut parte de o surpriză! Soţul şi fetiţa veniseră aproape de spital să o vadă pentru câteva momente. Emoţia a fost copleşitoare”, relatează MAI.

Femeia i-a privit cu lacrimi în ochi şi le-a mărturisit că îi pare rău că nu îi poate strânge în braţe, “dar vă rog să aveţi grijă de voi, vă iubesc mult!”.

“Mami, am venit să-ţi spunem LA MULŢI ANI! Te aşteptăm să vii repede acasă!”, a replicat fetiţa de nici 4 ani.

“Cât a durat drumul de întoarcere spre Suceava, pe chipul Alinei au curs lacrimi. Lacrimi pe care numai o mamă care nu-şi poate strânge copilul în braţe în fiecare zi le poate înţelege. Uitase şi că acum două zile a fost ziua ei, dar a primit cel mai frumos cadou”, mai scrie în postarea dedicată, de fapt, tuturor celor din linia 1, care fac tot ce este omeneşte cu putinţă să salveze cât mai mulţi semeni. Dovadă, MAI transmite prin intermediul Alinei, "că lacrimile ei şi ale colegilor din toată ţara sunt şi lacrimile noastre".

“Ştim că lângă tine mai sunt şi alţi medici şi asistente care au plecat la Suceava pentru a ajuta, lăsând acasă o parte din sufletul lor.

În faţa voastră, a tuturor, ne înclinăm cu respect şi VĂ MULŢUMIM DIN TOATĂ INIMA PENTRU TOT CEEA CE FACEŢI!”, este încheierea mesajului transmis de Instituţie celor care, în aceste momente, sunt acolo şi înfruntă virusul care a cucerit lumea.

@MAI