Prea mult de învăţat? Aşa-l ajuţi să ia examenele!

1 2 jpg jpeg

Dă-i încredere în sine

De reuşita la examenele importante depind multe, dar nu e cazul să complici totul amintindu-i constant cât de mult contează să obţină note bune. Nu e uşor pentru el să reţină o mulţime de informaţii. Spune-i că ai încredere în el, că va reuşi dacă tratează fiecare examen în parte.

Pentru a nu-l supune unui stres în plus, încearcă să nu-l sufoci cu sfaturi, ci doar să-l corijezi. Explică-i faptul că nu-i ceri decât să facă tot ce poate pentru a se pregăti la fiecare materie. Îi va prinde bine să te ştie de partea lui şi nu va mai simţi că duce singur tot greul.

Trucuri să înveţe mai uşor

L-ar ajuta să-i oferi exemplul tău, să-i povesteşti cum a fost pentru tine şi cum învăţai mai uşor. Dacă are memorie vizuală va învăţa mai bine scriind. Dacă are memorie auditivă, atunci îi va fi la îndemână să înveţe citind cu voce tare.

I se pare greu să se organizeze şi să repete la materiile la care mai are examene? Ajută-l să se organizeze şi faceţi un plan. Ţine cont că are nevoie de măcar o jumătate de zi liberă înainte de fiecare examen, pentru a se odihni! Învăţatul pe ultima sută de metri nu este o soluţie, căci oboseala îl poate face să încurce informaţiile. E posibil să nu poată face faţă examenului, să aibă stări de rău accentuate şi de vremea caniculară din timpul examenelor de vară.

Atenţie!

Pastilele comercializate pe internet care promit creşterea capacităţii de concentrare sau a memoriei pot da somnolenţă, deficit de atenţie, anxietate şi hipertensiune!

Dă-i şi timp de respiro

Va învăţa mai uşor şi dacă îi permiţi să mai iasă, dacă-l încurajezi să facă mişcare. Îţi încarcă bateriile, creierul primeşte mai mult oxigen şi funcţionează la parametri normali. Desigur, ieşirile n-ar trebui să însemne nopţi pierdute la petreceri, pentru că va fi greu să se recupereze. Chiar dacă i se pare că reţine mai uşor noaptea, când e linişte, se va simţi epuizat în pragul examenelor.

Ştiai că...

...după o noapte nedormită corpul se reface 100% abia după alte 10 în care dormi bine?

Extrapont

Asigură-te că are la îndemână alimente care-l ajută să memoreze şi care susţin buna funcţionare a creierului:

-nuci

-cereale integrale

-fructe de pădure

-peşte

-cacao

-ouă

Găseşti mai multe despre dieta în timpul examenelor AICI