Dieta care vindeca depresia. Ce spun nutritionistii
Cand te simti obosit, ingrijorat, cand nu te poti bucura de lucrurile bune care ti se intampla ai nevoie de ajutor! Pana identifici cauzele dispozitiei tale mai putin bune, adopta dieta care vindeca depresia.
Nu trebuie sa suferi de depresie ca sa le consumi din ce in ce mai des. Beneficiile pe care le aduce organismului sunt incontestabile. De aceea, este o decizie inteleapta sa mizezi pe dieta care vindeca depresia, mai ales cand ai zile incarcate, dormi putin si interupt sau esti in plina recuperare dupa o afectiune. N-o sa-ti rezolve problemele, insa te va ajuta sa ai o dispozitie mai buna, sa nu te mai simti asa de incordat, scrie thelist.com.
Nucile, surse de serotonina
Un loc fruntas in top III cele mai eficiente alimente care vindeca depresia il ocupa nucile si alunele. Aceste fructe uscate sunt bogate in triptofan, un aminoacid de care corpul are nevoie pentru a stimula eliberarea de serotonina. Cercetatorii spanioli au descoperit ca cei care consuma des nuci si alune au un nivel mai mare de serotonina in corp. Conform definitiei, serotonina este un neurotransmitator prezent in mai multe organe, incluzand sistemul nervos central, si are un rol important in aparitia depresiei si a anxietatii, din cauza dereglarilor chimice pe care le produce.
Ciocolata neagra si boabele de cacao diminueaza stresul
Daca vrei sa scapi de stres, mananca ciocolata neagra sau consuma o bautura pe baza de cacao. Acestea cresc secretia de serotonina, supranumita si „hormonul fericirii“, ceea ce inseamna o stare de spirit mai buna.
Iaurtul, proprietati anti-radicali liberi
Lactatele, in special iaurtul, contin in afara de vitaminele B2 si B12 antioxidanti benefici pentru indepartarea radicalilor liberi, asociati stresului.
Dieta care combate depresia si scade nivelul de stres
Fistcul are un gust bun si ajuta organismul sa combata hormonii stresului. Un pumn de fistic poate fi o gustare delicioasa, cu efect antistres.
In timp ce lupti cu depresia, incearca sa eviti sa consumi cafea, bauturi cu cofeina si ceaiuri. Desi confera energie, in studii, aceste substante, cofeina, cafeina si teina au aratat ca detin efecte negative asupra starii de spirit.
Indulcitorii sunt si ei vinovati de declansarea depresiei in corp. Aspartamul, de exemplu, a fost acuzat de nutritionistul-chef Connor Middelmann-Witney ca ar avea legatura cu aparitia depresiei. Evita, pe cat posibil, alimentele indulcite artificial si care contin multi aditivi, ca sa nu inrautatesti lucrurile.
Ar trebui sa stai departe de indulcitori, dar asta nu inseamna ca poti consuma in locul lor dulciuri, cantitati mai mari de zahar. In 2002, oamenii de stiinta au descoperit o puternica legatura intre dieta bogata in dulciuri si riscul aparitiei depresiei. Expertii nu spun ca daca mananci dulciuri o sa te imbolnavesti, ci ca, daca suferi de aceasta afectiune, sa limitezi considerabil consumul de zahar. Nu doar ca agraveaza boala, dar zaharul poate inhiba efectele binefacatoare are
Semintele de dovleac prajite si sarate sunt si ele pe lista neagra. Acestea au substante care interfereaza cu absorbtia tiroidiana de iod. Este cunoscut faptul ca de sanatatea glandei tiroide tine si starea de spirit.