Daca dupa un an de contact sexual neprotejat nu reusiti sa faceti un copil, mergeti la medic

1 daca dupa un an de contact sexual neprotejat nu reusiti sa faceti un copil mergeti la medic jpg jpeg

Directorul executiv al Asociatiei Romane de Reproducere Umana, medicul specialist în infertilitate Andreas Vythoulkas a aratat ca varsta este importanta pentru reusita obtinerii unei sarcini, rata de succes fiind mai mare la femeile cu varsta sub 35 de ani si sub 40 de ani, fata de cea la femeile de peste 40 de ani.

Acesta a mentionat ca pentru o parte dintre cuplurile care au probleme de infertilitate este indicata fertilizarea in vitro, iar tratamentul corespunzator patologiei fiecarui caz se stabileste numai de catre medici. 

"Un mesaj pentru toate cuplurile sa nu lase sa aiba un copil mai tarziu si mai ales este un mesaj pentru femeile tinere. Cu cat trece timpul, lucrurile devin mai dificile si ultimele statistici arata ca aproximativ unul din cinci cupluri au probleme de fertilitate. Mesajul este: faceti copii! Daca dupa un an de zile de contact neprotejat regulat, nu reusiti sa aveti un copil, mergeti la un medic specialist de fertilitate, pentru ca varsta este cel mai important lucru ca sa avem un rezultat pozitiv, este un lucru pe care nu-l putem sa-l schimbam, nu putem sa schimbam natura, nu putem sa schimbam biologic varsta ovarelor si este un lucru extrem de important. Faceti copii!", a declarat dr. Vythoulkas.

"Fertilizarea in vitro este un tratament care este indicat pentru anumite patologii, nu este 'am probleme de infertilitate, gata fac fertilizare in vitro', nu. Pentru o parte dintre cuplurile care au probleme de fertilitate este indicata fertilizarea in vitro. Multe cupluri care au probleme de fertilitate nu se duc la doctor pentru ca gandesc ca a avea o problema de fertilitate presupuna sa faca fertilizare in vitro, 'este o chestiune foarte scumpa, nu mai mergem deloc', fapt care nu e real. Mai întai trebuie sa ajungem la doctor, sa avem un diagnostic corect si complet si pe baza diagnosticului se indica care este tratamentul corespunzator pentru patologii specifice cuplului respectiv. Fiecare caz este un caz special. Nu exista cazuri nici macar similare. Singurii care pot sa spuna ceva concret, ce au de facut, sunt medicii", a explicat dr. Andreas Vythoulkas conform Agerpres.