Daca vrei sa scapi de durerile de cap, de raceala sau de durerile menstruale, specialistii in medicina chineza spun ca este destul sa te masezi pe maini.

Pentru raceala – fa-ti un masaj in punctul numarul 8, asta pentru a stimula si creste energia vindecatoare asupra nasului si gatului. Acest tip de masaj te scapa de problemele respiratorii si dificultatile la inghitire, congestia nazala dar si tusea persistenta.

Pentru dureri in gat (faringita si laringita) - stimuleaza partea superioara a degetului mare, punctul numarul 7. Acest tip de masaj va calma durerile in gat, raguseala si alte simptome asociate.

Pentru dureri de la nivelul sinusurilor si pentru sinuzita - punctele care corespund vindecarii sinuzitei sunt situate la extremitatile tuturor celorlalate degete, mai putin degetul mare si anume punctul numarul 9. Stimuleaza aceste puncte pentru a scapa de sinuzita, dureri de cap, ameteli, senzatia de presiune in creier, nas infundat dar si reducerea mucusului

Pentru gripa – aplica o presiune asupra punctului numarul 1. Aceasta va ameliora durerile musculare, oferind relaxare si calmarea simptomelor asociate gripei.