Copii sociabili, de multe ori, ne surprind cu întrebări amuzante, care ne lasă fără replică. Dacă pentru unii ştrengari pare un obicei firesc, pentru alţii, această capacitate trebuie educată.

Orice părinte îşi doreşte să crească un copil sociabil, care să se descurce de minune la şcoală şi să aibă mulţi prieteni. Unii ştrengari, însă, întâmpină dificultăţi în a menţine un dialog cu semenii lor. Astfel, unii copii fug de interacţiunea cu semenii lor şi petrec tot timpul singuri.

Fii model pentru copil

Ei bine, este cunoscut faptul că cei mici imită comportamentul părinţilor. De aceea, trebuie să fii un model pentru copilul tău. Arată-i cât mai multă afecţiune, pentru că astfel va deveni mai deschis şi mai sociabil.

Atunci când vezi că cel mic se lasă greu convins să ofere o jucărie unui alt copil, explică-i că este bine să fie prietenos, iar jocul dintre ei va deveni mult mai distractiv.

Implică-l în activităţi de echipă

Înscrie-l la un club de muzică sau de dans ca să-l ajuţi să se conecteze cu ceilalţi. Spiritul de echipă încurajează comunicarea, creativitatea, prietenia şi colaborarea. Astfel, cel mic îşi va dezvolta încrederea în sine, se va familiariza cu vorbitul în public şi va dobândi abilităţi de interacţiune socială.

Încurajează-l să aibă încredere în el

Pentru a reuşi să se integreze într-un grup de copii, este foarte important să aibă curajul să înceapă o conversaţie. Adeseori, unii copii sunt sociabili, dar le lipseşte încrederea în sine. Dacă greşeşte, nu-l descuraja. Explică-i cât de importante sunt greşelile şi că poţi învăţa din ele.
Află AICI ce faci când copilul se îneacă?

Chiar dacă, în ciuda tuturor încercărilor de a-l ajuta, lucrurile nu se îmbunătăţesc, ar fi bine să consultţi un specialist .