Visezi să poţi avea şi tu un zâmbet alb, impecabil, strălucitor, aşa cum vezi doar la vedete? Ei bine, a venit momentul să-ţi îndeplineşti visul!

Albirea dinţilor nu este un simplu moft. Pe lângă faptul că este inestetic, îngălbenirea acestora este şi un semn al unui stil de viaţă dezordonat şi al unei alimentaţii nesănătoase. Fumatul, consumul anumitor tipuri de băuturi (cafea, vin roşu, unele sortimente de ceai, sucuri carbogazoase etc.) şi produse alimentare (sfeclă roşie, sos de soia, coacăze, afine, ciocolata etc.), dar şi o igienă orală necorespunzătoare, făcută mereu pe fugă, toate sunt lucruri care duc, în timp, la pătarea dinţilor şi la schimbarea nuanţei acestora.

Când programul încărcat nu îţi permite să mergi la medic pentru a te bucura de tratamentul profesional de albire al dinţilor din cadrul unei clinici stomatologice şi ai nevoie urgent de un miracol prin care să-ţi poţi recăpăta zâmbetul strălucitor, poţi recurge la un truc simplu şi eficient cu o soluţie pe bază de bicarbonat de sodiu.

Această metodă naturală, rapidă, de albire a dinţilor te ajută să-ţi recapeţi nuanţa ideală în doar câteva minute.

Cum se prepară soluţia minune de albire a dinţilor?

Într-un mod extrem de simplu! Ai nevoie de numai două ingrediente pe care le găseşti în bucătărie: o lămâie şi o linguriţă cu bicarbonat de sodiu.

Într-un bol din ceramică se amestecă bine, cu o linguriţă, bicarbonatul de sodiu cu zeama de lămâie. Această compoziţie trebuie lăsată de o parte circa trei minute, pentru ca substanţa acidă din zeama de lămâie să acţioneze asupra prafului de bicarbonat de sodiu. După trei minute, trebuie să mai amesteci încă o dată soluţia. Abia acum o poţi aplica pe suprafaţa dinţilor cu ajutorul periuţei de dinţi. Periajul cu această soluţie se face în mod normal. După periere şi clătire, zâmbetul tău va din nou strălucitor şi vizibil schimbat.

Este indicat să foloseşti acest truc incredibil doar în situaţiile de urgenţă, nu mai mult de două sau trei ori pe lună. Periatul des al dinţilor cu bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie duce, încet, dar sigur, la erodarea smalţului.

Acum că ţi-ai albit dinţii nu-ţi mai rămâne decât să îţi menţii strălucirea lor! Iată cum: 

Poţi face acest lucru prin evitarea consumului de alimente şi băuturi închise la culoare, prin renunţatul la fumat şi printr-o igienă orală corect făcută. Mare grijă şi la consumul excesiv al citricelor! Pulpa şi sucul tuturor citricelor conţin acizi care erodează smalţul dinţilor şi, implicit, duc la decolorarea nuanţei danturii. La fel se întâmplă şi cu zahărul care este inamicul numărul 1 al dinţilor. Aşa că evită, pe cât posibil, să consumi des dulciuri sau să bei sucuri sintetice din comerţ.

Vizitele regulate la medicul stomatolog te vor ajuta, de asemenea, să ai un zâmbet frumos şi sănătos pentru multă vreme. Detartrajul şi curăţarea profesională a dinţilor sunt indispensabile pentru o dantură strălucitoare. În plus, medicul stomatolog îţi poate da sfaturi preţioase cu privire la menţinerea unei danturi perfecte din mai multe puncte de vedere, nu nu numai din cel estetic!