Unul dintre fructele preferate ale verii este pepenele. Cu un conţinut mare de apă, pepenele ne hidratează şi ne oferă vitaminele şi mineralele de care avem nevoie pentru a ne menţine sănătatea. Este bine să ţii cont şi de câteva aspecte atunci când îl cumperi, pentru a te bucura de un fruct copt şi dulce.

Deliciu al verii, pepenii ne hidratează şi ne hrănesc. Conţin vitamina C, potasiu şi magneziu, fiind un adevărat medicament-aliment.

Toţi de dorim însă un pepene zemos şi dulce, iar pentru a-l avea trebuie să ţii cont de câteva aspecte.

  • Petele de pe pepene ar trebui să fie gălbui, nu albe. Pata galbenă de pe coajă arată că pepenele a stat suficient pe pământ să se coacă. Dacă este verde înseamnă că a fost cules prea devreme.
  • Coaja trebuie să fie lucioasă.
  • Forma regulată înseamnă că e miezul plin, în timp ce formele neregulate arată că s-ar putea ca pepenii să fie seci în interior.  
  • Testul sunetului: dacă sună a gol, cu un fel de ecou, sunt şanse mari să fie un pepene copt.
  • Şi greutatea este un indiciu de care să ţii cont. Dacă pepenele este mare, dar uşor înseamnă că a trecut mult timp de când a fost cules şi nu este proaspăt.
  • Codiţa pepenelui trebuie să fie uscată, maronie, acesta fiind un semn că s-au copt. O codiţă verde arată că pepenele a fost cules prea devreme.
  • Pepenii alungiţi pot fi mai zemoşi, iar pepenii rotunzi – mai dulci.
  • Defectele lemnoase de pe coajă sunt un indiciu care arată că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce.

Citeste si: Care este momentul potrivit pentru a mânca fructele