Pânâ acum au fost descoperite peste 100 de boli venerice. Multe dintre ele evoluează silenţios, adică fără simptome care ar putea să atragă atenţia. Iată care sunt cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală.

Gonoreea

Cunoscută şi sub numele de blenoragie, gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Boala se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener infectat.

Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii. Atunci când apar, simptomele pot fi confundate cel mai des cu o infecţie urinară: usturimi la urinare, modificarea secreţiei vaginale normale, dureri lombare şi dureri în timpul contactelor sexuale.

Netratată, boala poate produce inflamaţii locale şi poate ajunge la ovare şi trompe, cauzând sterilitate. Totodată, infecţia se poate răspândi şi la ochi, producând conjunctivită.

Chlamydia

Este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Boala infectează organele reproductive superioare la femei. O mama infectată poate transmite infecţia copilului ei în timpul naşterii. În 90% din cazuri boala nu prezintă nici un simptom.

Atunci când apar, simptomele includ: scurgeri vaginale anormale, dureri abdominale, febră, oboseală, conjunctivită, usturimi sau dureri la urinat.

Află mai multe pe clickpentrufemei.ro