Maia Morgenstern: Îmi acord luxul de a recunoaște...

24 septembrie 2024   Vedete

Maia Morgenstern povestește despre relația ei cu procesul de îmbătrânire în noul sezon al podcastului E vremea mea. Într-o discuție sinceră și emoționantă, actrița vorbește despre trecerea timpului, cu bune și cu rele, despre schimbările și lecțiile pe care le-a învățat în călătoria sa până acum.

„În tinerețe eram dușmanul meu. Acum nu mai sunt, acum încerc să fiu foarte atentă la nevoile corpului meu, învăț să-mi fiu prietenă. Îmi acord luxul de a recunoaște: Acum sunt obosită! Acum e mai important să respir decât să dovedesc ceva! De ce să mă opun când cineva se oferă să îmi care traistele? Ar trebui să îi spun că mi-ar face un bine. Mi-aș face mie un bine dacă aș accepta ajutorul! Acum mă simt fericită ca un hârciog - îmi acord luxul acumulărilor. Să citesc, să privesc, să scriu... E un lux imens! Dacă mă uit în urmă... tare nu m-aș mai certa, tare nu m-aș mai ambiționa pentru prostii, tare nu m-aș mai înnegura pentru fleacuri, tare aș exersa mai mult și mai din plin și solar simțul umorului.” spune Maia Morgenstern.

Podcastul este realizat de Laura Ivăncioiu și Monica Rădulescu și este găzduit de Pacientul 2.0, cel mai mare canal de sănătate din România.

E vremea mea este un spațiu de discuție deschisă, onestă și inspirațională despre ce înseamnă să îmbătrânești cu grație. Acest podcast își propune să schimbe mentalitatea femeilor de la „Pe vremea mea...” la „E vremea mea!”

Vezi şi: Dacă ai aceste calităţi, cucereşti pe oricine!

„Maia Morgenstern a acceptat să vină la podcastul nostru! Și Dorina Chiriac, și Andreea Raicu, și Daniela Nane, și Tily Niculae, și Cristina Bâtlan, și Irina Margareta Nistor! Ca să le numesc doar pe câteva... Toate aceste femei au curajul de a vorbi deschis despre propriile frici și riduri și toate aceste femei au puterea de a transmite mesajul acesta, atât de important, că e bine să ne îmbrățișăm propria îmbătrânire cu multă iubire, blândețe și îngăduință.” spune Laura Ivăncioiu.

Fiecare episod al podcastului are trei părți: interviul Laurei Ivăncioiu cu o persoană publică, interviul Monicăi Rădulescu cu un specialist în zona sănătății și discuția de la final dintre cele două gazde despre lecțiile învățate de la invitatele lor.

În primul episod, Monica discută cu dr. Roxana Voica, medic gastroenterolog, supraspecializat în nutriție și longevitate, despre importanța somnului în longevitate.

„Mă bucur așa de mult că începem noul sezon cu o discuție despre somn. Mesajul principal și cel pe care se vor așeza toate informațiile pe care le primim de la medicii și specialiștii invitați în celelalte episoade spune așa: somnul este perna sau fundația pe care se sprijină aspectele vieții noastre ce ne ajută să avem o viață lungă și cât mai sănătoasă. Eu zic să le descoperim împreună.”, spune Monica Rădulescu.

Primul episod este deja disponibil online și poate fi urmărit pe canalul de YouTube Pacientul 2.0.

Mai multe