Boala care o chinuie pe Adele. Anunţul făcut de artistă

6 ianuarie 2023   Vedete

Nici vedetele nu sunt scutite de suferinţă. Recent, cânăreaţa Adele (34 de ani) a anunţat că se confruntă cu dureri de spate serioase, fiind diagnosticată cu sciatică.

„Zilele acestea mai mult mă târăsc, din cauză că sufăr de sciatică”, a declarat Adele în timpul spectacolului său de la The Colosseun, în noaptea de Revelion.

De altfel, cântăreaţa are de mult timp probleme cu spatele. Adele a vorbit pentru prima dată despre problemele ei cronice de spate într-un interviu din 2021 pentru The Face, informează usnews.com.

„Primul disc mi-a sărit când aveam 15 ani, din cauza unui strănut. Eram în pat şi am strănutat cu putere. Atunci mi s-a deplasat al cincilea disc. În luna următoare mi-a sărit al doilea disc. Mai bine de jumătate din viaţa mea am trăit în durere. Din cauza stresului sau a posturii greşite, durerile de spate se acutizează periodic”, a mărturisit cântăreaţa.

De asemenea, vedeta a mai declarat că mişcarea şi slăbitul au ajutat-o să facă faţă durerilor şi să se bucure mai mult de viaţă alături de fiul său.

Vezi şi: Doua pozitii simple de yoga te ajuta daca suferi de sciatica

Ce este şi de ce apare sciatica

Boală frecventă, sciatica apare când rădăcinile nervului sciatic se inflamează în zona lombară sau lombar-sacrală. Printre cauzele care pot provoca sciatica se numără loviturile în zona lombară sau în coloana vertebrală, sarcina (din cauza presiunii pe zona lombară) sau spasmele musculare. Alte cauze sunt bolile degenerative, care afectează discurile ce acţionează ca nişte pernuţe între vertebre, stenoza spinală lombară, adică îngustarea canalelor spinale sau spondilolisteza, mai exact alunecarea unei vertebre peste o alta.

Au un risc mai mare de a face sciatică persoanele cu kilograme în plus, cele sedentare şi cele care au o postură incorectă ori care desfăşoară anumite tipuri de activităţi solicitante.

Sciatica se manifestă prin durere, care poate să apară în zona lombară, a şoldului sau la nivelul picioarelor. Mai pot să apară: senzaţia de furnicătură în picior, slăbiciunea sau amorţeala unui membru.

Sciatica beneficiază de diverse tipuri de tratament, în funcţie de gravitate.

 În cazuri mai severe, pot fi recomandate antiinflamatoare, injecţii cu steroizi sau o intervenţie chirurgicală.

Mai multe