Cele mai bune paste de dinți pentru albirea și protecția smalțului dentar în 2024

31 iulie 2024   Ingrijire

Atunci când se cumpără o pastă de dinți, mulți oameni sunt tentați că aleagă produse care au prețuri mai mici. Unii vor să aleagă o pastă de dinți pentru albirea dinților care să le ofere un zâmbet strălucitor. În magazinele online, există produse de albirea și protecția smalțului dinților, care provin de la branduri renumite și care au în compoziția lor ingrediente precum:

· Cărbune activ care elimină rapid petele de pe suprafața dinților

· Ulei de cocos și extracte din plante care au capacitatea de a albi dinții

· Apă oxigenată cu efect de albire, sau o doză mică de peroxid de hidrogen

· Substanțe ușor abrazive precum oxizi de aluminiu hidratați, carbonat de magneziu, carbonat de calciu

· Agenți de albire care se descompun în peroxid de hidrogen și ajută la albirea dinților

· Alte ingrediente naturale și agenți tensioactivi.

Aceste paste de dinți sunt de calitate înaltă, nu conțin sulfat de sodiu (SLS). Ingredientele active sunt cele care fac diferența în ceea ce privește eficiența acestor produse în albirea dinților și protecția smalțului. Unele dintre ele oferă rezultate mai rapide, în sensul că au substanțe care îndepărtează mai ușor petele pigmentare nedorite de pe suprafața danturii.

Pasta de dinți cu efect de albire ce conține cărbune activ a câștigat în popularitate an de an, pentru că: poate elimina în mod rapid pigmentarea dinților, poate ajuta la îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene. Ea albește dinții și împrospătează imediat respirația.

Cărbunele activ nu trebuie confundat cu acel cărbune de grătar. Cărbunele activ are proprietatea de a se lega de substanțe toxice și de mirosuri; despre el s-a scris în multe reviste medicale. Este folosit în produse de îngrijire a dinților, pentru că îndepărtează petele și placa dentobacteriană în mod eficient. Petele pigmentare de pe dinți sunt produse prin consumul de cafea, afine și vin.

În albirea dinților un rol important îl are și periuța de dinți, care trebuie să aibă o dublă acțiune: să protejeze dinții, gingiile și să îndepărteze placa bacteriană. Cele mai populare în prezent sunt periuțele electrice, care elimină placa bacteriană mai ușor, au senzori de presiune, moduri diferite de curățare, stimulează mai bine gingiile comparativ cu periajul manual.

Cele mai bune paste de dinți sunt acelea care împrospătează respirația și conțin extracte din plante și ulei de cocos. Aceste ingrediente naturale oferă mari beneficii:

· Promovează sănătatea gingiilor

· Ajută în lupta împotriva bacteriilor

· Îndepărtează tartrul

· Ajută la albirea dinților.

Unii oameni aleg să utilizeze o pastă de dinți cu cărbune activ pentru că acest ingredient le oferă un avantaj în plus – acela de a preveni și combate decolorarea suprafeței dinților.

Pentru oamenii cu dinți sensibil, marile branduri au creat paste de dinți speciale, care au formule îmbunătățite. Ei pot achiziționa din magazinele online paste de dinți pentru dinți sensibili, care au nitrat de potasiu, ce reduce senzația de durere sau alt disconfort creat de hipersensibilitatea dentinară. Această substanță acționează prin desensibilizarea terminațiilor nervoase din pulpa dentară, din interiorul canaliculelor dentinare, astfel reducând sensibilitatea acestora la diferiți stimuli dureroși. Pastele de dinți (ex. mara Sensodyne) au în general doar 5% nitrat de potasiu și formule abrazive reduse.

Oamenii sunt interesați mai ales de pastele de dinți pentru albire, deoarece ei doresc să aibă un zâmbet mai strălucitor. Asta arată o creștere semnificativă la nivel global a vânzărilor de astfel de produse de brand. Cererea este tot mai mare și pentru soluții dentare estetice, iar concurența între marile branduri este intensă, pentru că toate au produse eficiente.

Foarte populare au devenit și tratamentele de albire la cabinetele stomatologice, care oferă rezultate bune și imediate. De asemenea, există soluții de albire acasă, cum ar fi trusele de albire cu benzi de albire, infuzate cu gel special de albire. Acestea sunt ușor de folosit și ajută la albirea treptată a dinților în câteva săptămâni.

Se anticipează că în următorii ani vor apărea noi produse inovatoare de albire a dinților, care vor oferi și mai multe avantaje. Experții spun că inovațiile tehnologice vor duce la îmbunătățirea produselor. Și albirea cu laser cu agenți de albire este o metodă eficientă și ajută la albirea profundă a danturii.

Mai multe